Boss bekræfter

Det har længe været en af de offentlige hemmeligheder, men nu har Hugo Boss bekræftet hvad mange nok havde set komme.

Englands GP Alphatauri . Copyright AlphaTauri

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 10/9 2023 klokken 10:09

Rygterne har svirret længe, og hemmeligheden har næsten været offentlig, men nu er det endeligt bekræfttet. Hugo Boss træder fra næste år ind som hovedsponsor for det hold der i øjeblikket er kendt som Alpha Tauri.

Alpha Tauri var ellers også et tøjmærke som hører under Red Bull koncernen, men man har valgt at sadle om på den konto hvilket har givet plads til en navneændring af holdet, og dermed plads til en ny hovedsponsor, ligesom der vil ske mange andre ændringer for det italienske hold.

Italiens Grand Prix 2022. Alpha Tauri raceren med meget smal bagvingeItaliens Grand Prix 2022. Alpha Tauri raceren med meget smal bagvinge
Copyright Red Bull Contentpool


2023 har ikke ligefrem været et prangende år for Alpha Tauri, og Red Bulls Helmut Marko har da også annonceret at der fra næste år vil ske mange ændringer for holdet. For det første vil man bygge et tættere samarbejde med moderholdet, Red Bull, og dele så meget som det er lovligt og dermed undgå noget af det som Marko kalder ”pudsigheder fra Faenza ”(Alpha Tauris hjemby red.)

Holdchefen Franz Tost har for længe siden annonceret at han vil trække sig tilbage efter denne sæson, og vil blive erstattet af Laurent Mekies der har været sportsdirektør hos Ferrari.

Hugo Boss har i øjeblikket et mindre sponsorat hos Aston Martin, men det nye træk er en meget større satsning på Formel 1, som har opnået større popularitet og seerskare end nogensinde.

Fernando Alonso i Aston Martin i MiamiFernando Alonso i Aston Martin i Miami
Copyright Aston Martin


En talsperson fra Hugo Boss udtaler;” Hugo Boss er ved at justere sine forpligtelser indenfor sport, og vil fremadrettet udelukkende fokusere på Formel 1.”

Sainz og Verstappen præsentere den nye Toro Rosso STR11Sainz og Verstappen præsentere den nye Toro Rosso STR11
Copyright Red Bull Media


Det er ikke første gang det lille italienske hold skifter navn. Oprindeligt hed det Minardi, og var det hold som gav chancen til Fernando Alonso, Mark Webber og Nicolas Kiesa, men i 2006 blev det købt af Red Bull med formål at være et ungdomshold under navnet Toro Rosso, hvor navne som, Sebastian Vettel, Carlos Sainz, Alex Albon, Pierre Gasly og Max Verstappen alle har en fortid.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Magnussen: En af de svageste perioder i karrieren Er Stroll for dyr? »