Breaking: Ford bekræfter F1-comeback

Den amerikanske motorgigant Ford har netop bekræftet, at fabrikken vender tilbage til Formel 1 i 2026.

Red Bull Ford . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 3/2 2023 klokken 17:02

Efter at have forladt Formel 1 efter 2004-sæsonen melder amerikanske Ford sig nu klar igen til at prøve kræfter med motorsportens mest komplicerede og hypede klasse, Formel 1.

Det meddeler Ford i dag.

I forbindelse med lanceringen af Red Bull RB19 i dag i New York blev det samtidig offentliggjort, at Red Bull og Ford indgår samarbejde fra og med 2026. Ford skal endvidere levere motorenheder til søsterteamet AlphaTauri. Aftalen løber til 2030.



I forbindelse med offentliggørelsen udtaler bestyrelsesformand Bill Ford:

"Dette er starten på et spændende nyt kapitel i Fords motorsportshistorie, der begyndte, da min oldefar vandt et løb, som var med til at lancere vores virksomhed."

"Ford vender tilbage til motorsportens vigtigste klasse og gør Fords lange tradition for innovation, bæredygtighed og elektrificering synlig på en af verdens mest synlige scener," lyder det fra bestyrelsesformanden.

Ford har nævnt to nøglefaktorer som årsag til beslutningen om at vende tilbage til F1, og det er dels sportens vækst, især i USA siden Liberty Medias overtagelse, samt ikke mindst den stigende rolle, som elektrificering vil spille i 2026-motorenhederne.

Også Red Bulls teamchef, Christian Horner, ser store perspektiver i det kommende samarbejde.

"Det er fantastisk at byde Ford velkommen tilbage i Formel 1 gennem dette partnerskab," sagde han.

Alan Jones, Williams FW07 Ford Cosworth. Frankrigs GP 1980Alan Jones, Williams FW07 Ford Cosworth. Frankrigs GP 1980
Copyright Ford


"Som en uafhængig motorproducent at have muligheden for at drage fordel af en fabrik som Ford og deres erfaring, stiller os godt i forhold til konkurrenterne."

"De (Ford, red.) er en producent rig på motorhistorie, der strækker sig over generationer. Fra Jim Clark til Ayrton Senna og Michael Schumacher, navnene taler for sig selv," udtaler Horner.

"For os, som Red Bull Powertrains, er det enormt spændende at åbne det næste kapitel med dynastiet, som Red Bull Ford," lyder det fra Red Bul-chefen.

Opdateres...

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull præsenteret Pérez ligeglad med Ricciardo »