BMF1.dk's Power Rating: Brasiliens GP

Brasiliens Grand Prix blev en blanding af "business as usual", et genopstået team, tristesse og spænding om nederste podieplacering om søndagen. Vi har bedømt de enkelte køreres indsats.

Starten er gået til Brasiliens GP med Max Verstappen forrest fulgt af Lewis Hamilton og Lando Norris. Brasiliens GP 2023 . Copyright Red Bull Racing/Getty Images

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 7/11 2023 klokken 11:11

Med Brasiliens Grand Prix blev også sæsonens sidste sprintweekend afviklet, og der kom et par overraskelser undervejs på den legendariske Interlagos-bane mellem søerne i Sao Paulo.

Således var formen hos de forskellige teams ret forskellig, idet nogle så meget stærkere ud om søndagen end de gjorde før hovedløbet. Vinderen var der dog ingen tvivl om i et løb, der midtvejs var temmelig kedeligt men til gengæld sluttede med spændingen i behold.

Vi tager her et kig på hovedpersonernes op- og nedture og bedømmer nederst de enkelte køreres samlede præstation over weekendens kvalifikationer, sprint- og hovedløb.Med sin tredje sejr i de seneste tre ugers F1-løb scorede verdensmesteren Max Verstappen et smukt hat-trick og så mere kontrolleret ud end nogensinde i Brasilien. Selvom han yderst snævert “tabte” P1 til en smukt kørende Lando Norris i sprintkvalifikationen, rettede hollænderen hurtigt op på tingene ved allerede at genvinde føringen i sving 1 og så ellers kontrollere løbet derfra. Om søndagen udførte Verstappen to fantastiske starter og kontrollerede også derfra løbet. Hatten af for den nærmest fejlfri Red Bull-kører.

Sergio Perez, i den anden Red Bull, startede stærkt, og efter nogle gode nærkampe med Hamilton, hvor der blev byttet plads nogle gange, spolerede han gradvist Alonso ind, men i sidste ende var Aston Martin-køreren snedigere og huggede dermed den sidste podieplads fra mexicaneren.Og så var der Lando Norris, der igen viste stor styrke og rutineret kørsel, selv om han efter løbet erkendte sin frustration over igen at have en suveræn, nærmest fejlfri hollænder foran sig i en hurtig, pålidelig bil. Med sin P2 og podieplacering matcher McLaren-køreren nu Nick Heidfelds rekord på 13 podier uden en F1-sejr, men det ændres der med sikkerhed på til næste sæson.I sport, og Formel 1 i særdeleshed, er hukommelsen kort. For Aston Martin, personificeret i Fernando Alonso, startede sæsonen med stor styrke, men som sæsonen udviklede sig, gled de grønne biler langsomt bagud for siden at kæmpe i midten og bunden af feltet. I Sao Paulo var teamet forvandlet og vi blev endnu engang mindet om Alonsos suveræne kvaliteter, da han bidrog til en usædvanlig spændende afslutning i kampen mod Sergio Perez om løbets P3 og dermed podieplacering.I en weekend hvor Mercedes kæmpede med langsomme biler og højlydt frustrede kørere, viste Ferrari, at de i den grad skal tage sig sammen. For heller ikke i denne gunstige situation formåede de røde biler fra Maranello at gøre sig positivt bemærket. Carlos Sainz sluttede på P6, dog foran Lewis Hamilton (George Russell udgik på omgang 57), mens Charles Leclerc udgik allerede tidligt i løbet med hydraulikfejl.Hos Haas var Kevin Magnussen for en sjælden gangs skyld hurtigere end Nico Hülkenberg, men en kollision med Alex Albon få sekunder efter starten sendte endnu engang danskeren ud af løbet. K-Mag kan dog glæde sig over at bilen tilsyneladende er ved at virke for ham, men weekenden i Sao Paulo blev dog ikke en gentagelse af sidste års overraskende P1-startposition.Pointene i vores Power Rating er et subjektivt skøn fra samtlige skribenter og baseret på præstationerne under kvalifikation, sprint- og hovedløb med hovedvægten på det sidste. 10 point er maksimum og kolonnen til højre viser standardafvigelsen mellem skribenternes bedømmelser, hvor 0,0 viser fuld enighed.

Nr. Kører Rating Std.afvigelse
1. Fernando Alonso 9,9 0,09
2. Max Verstappen 9,6 0,38
3. Lando Norris 9,4 0,33
4. Pierre Gasly 8,7 0,38
5. Lance Stroll 8,6 0,57
6. Carlos Sainz 8,4 0,40
7. Sergio Perez 8,0 1,10
8. Yuki Tsunoda 8,0 0,19
9. Charles Leclerc [DNF] 7,6 0,78
10. Esteban Ocon 7,4 0,41
11. Lewis Hamilton 7,3 0,40
12. Logan Sargeant 6,9 0,68
13. Nico Hülkenberg 6,9 0,41
14. Oscar Piastri 6,9 0,95
15. Valtteri Bottas [DNF] 6,7 0,77
16. George Russell [DNF] 6,7 0,32
17. Daniel Ricciardo 6,4 0,46
18. Guanyu Zhou [DNF] 6,4 0,86
19. Alex Albon [DNF] 6,3 0,83
20. Kevin Magnussen [DNF] 6,1 0,76


OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes nedtur Haas nedlægger protest »