Belgiens F1-grandprix i Spa på vippen

Meget tyder på, at vi må måske må undvære den ikoniske Spa Francorchamps-bane i Belgien i 2023. Årsagen er for mange løb – især uden for Europa. Der er kun et spinkelt håb om at se Formel 1-bilerne i Eau Rouge næste år.

Lando Norris. Belgiens GP 2021 . Copyright McLaren Media

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 21/6 2022 klokken 11:06

Den ikoniske Spa Francorchamps-bane i Belgien kan være på vej ud af kalenderen i 2023.

Det skriver det belgiske medie Het Laatste Nieuws.

"Het Laatste Nieuws" skriver, at der sidste uge blev afholdt et møde mellem Formel 1’s CEO Stefano Domenicali og de forskellige teamchefer i Canada.

Belgiens Grand Prix 2020. Ferrari på Eau RougeBelgiens Grand Prix 2020. Ferrari på Eau Rouge
Copyright Ferrari


Efter den belgiske avis‘ oplysninger blev man enige om, at der i den kommende sæson ikke må være flere end 24 løb på kalenderen. I år køres der 22 løb.

Formel 1-chefen Domenicali går derudover ud fra, at der vil blive kørt 16 grandprixer uden for Europa – og det kan blive et problem for Belgiens grandprix:

Løbene på Silverstone, i Budapest, på Imola, Zandvoort, Monza og i Barcelona har allerede kontrakter for 2023. Desuden regner de fleste med, at Monaco fortsat vil være at finde på F1-kalenderen, selv om Monaco heller ikke har nogen kontrakt med F1 for 2023.

Derudover regner "Het Laatste Nieuws" med, at løbet i Østrig bliver på kalenderen – for banen i Spielberg tilhører trods alt Red Bull.

Belgiens Grand Prix 2018 - Max Verstappen med orange hjelm. Velkommen til spa, står der på skiltetBelgiens Grand Prix 2018 - Max Verstappen med orange hjelm. Velkommen til spa, står der på skiltet
Copyright Red Bull Contentpool


Det eneste håb for Spa er, at hvis Formel 1 alligevel ikke vender tilbage til Kina i 2023 som følge af de strenge corona-regler.

Mexico har heller ingen kontrakt med F1 for 2023 og kunne teoretisk miste sin plads i kalenderen til motorsportens kongeklasse.

Sydafrika kæmper også for at få en plads i kalenderen, men indtil videre er det ikke meldt noget officielt ud.

Spørgsmålet er altså, om F1 fortsat vælger at prioritere F1-baner uden for Europa. Hvis det er tilfældet, må vi meget vel vinke farvel til Spa Francorchamps i denne omgang.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes har løst problemet – igen... Mazepin sagsøger Haas »