Mazepin sagsøger Haas

Det måtte jo komme… Nu sagsøger russiske Nikita Mazepin sit tidligere team, Haas, for manglende løn og sponsorpenge. Det drejer sig om mange millioner dollars, som Haas kan risikere at betale – spørgsmålet er bare hvordan.

Nikita Mazepin. . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 23/6 2022 klokken 09:06

Den 23-årige russiske racerkører Nikita Mazepin gider ikke finde sig i sin fyring.

Det udtaler han til det russiske medie РБК Спорт, (RBK Sport).

"Jeg har ikke set mine penge, så jeg bliver nødt til at sagsøge dem", udtaler Mazepin.

Det skulle i henhold til det russiske medie dreje sig om 13 millioner dollars i sponsorpenge, som Haas nægter at betale tilbage til Uralkali, der er kunstgødningsfirmaet bag Mazepin.

Desuden kræver Mazepin et ekstra beløb på 8,7 millioner dollars, uden at der i de russiske medier fremlægges dokumentation for, hvorfor Haas skal betale det beløb, men umiddelbart må det være Mazepins løn: Altså i alt 21,7 millioner dollars.

Mazepin og Jesper Carlsen i Haas' garageMazepin og Jesper Carlsen i Haas' garage
Copyright Haas F1


Det drejer sig grundlæggende om, at Haas ikke har overholdt deres sponsorkontrakt med Uralkali og Mazepin, siger russeren:

”I min kontrakt med Haas var der aftalt løn for 2022. Og den del er ikke blevet overholdt,“ udtaler Mazepin.

”Jeg peger bare på det faktum, at de kontraktmæssige forpligtelser ikke er blevet overholdt. Man bliver også nødt til at forstå, at der er tale om to separate kontrakter. Og ophævelsen af kontrakten med sponsoren [Uralkali] havde intet med min fremtid i teamet at gøre. Så de [Haas] har truffet to forskellige afgørelser. Jeg har ikke set mine penge, og derfor sagsøger jeg dem nu.“

Da både Nikita Mazepin og hans far Dmitri, der ejer firmaet Uralkali, er pålagt sanktioner, er det uvist, hvordan en eventuel sag vil se ud og hvor den juridisk skal føres.

Mazepin blev som bekendt afløst af Kevin Magnussen hos Haas.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Belgiens F1-grandprix i Spa på vippen Ulven kommer »