Mercedes: Ferrari gjorde det med vilje!

Kollisionen i starten af Englands Grand Prix, hvor Kimi Räikkönen ramte Lewis Hamilton, har affødt bitre kommentarer og beskyldninger fra Mercedes.

Malaysia GP 2015 . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 10/7 2018 klokken 14:07

Konkurrencen i toppen af sæsonens Formel 1 er usædvanlig tæt, og hvert enkelt lille point tæller.

Derfor passede det Mercedes AMG særdeles dårligt, da Kimi Räikkönen på første omgang af Englands Grand Prix understyrede sin Ferrari i Sving 1 og dermed ramte Lewis Hamilton, der efterfølgende spandt rundt og som uvant agterlanterne fra bunden af feltet måtte kæmpe sig vej op igennem feltet. Briten sluttede alligevel på en flot andenplads.

Efter løbet kaldte Mercedes-køreren Räikkönens påkørsel for en ”interessant taktik” fra Ferraris side, hvormed han antydede at det var planlagt.

Mercedes tekniske chef James Allison fulgte kort efter op på Hamiltons antydninger.

Englands Grand Prix 2018. Sebastian Vettel vinder foran Lewis Hamilton og Kimi Raikkonen. Starten, hvor Vettel kommer bedst fra start og Hamilton næsten ikke kommer afstedStarten, hvor Vettel kommer bedst fra start og Hamilton næsten ikke kommer afsted.
Copyright Ferrari


”Tror du det er med vilje eller på grund af inkompetence?” udtalte Allison, som i øvrigt var ansat hos Ferrari som teknisk direktør indtil 2016, hvor han blev løst før tid fra sin kontrakt på grund af en familietragedie.

Hermed var beskyldningerne om påkørsel med fuldt overlæg sluppet ud af flasken.

Mercedes’ non-executive chairman, Niki Lauda, gav den yderligere gas, da han kort efter også følte trang til at lufte sin utilfredshed om hændelsen, som han heller ikke mente var tilfældig.

”Påkørslen var unfair, fordi det nu er anden gang, at en Ferrari rammer os i første sving, og det er ikke spor sjovt,” udtalte Lauda efter løbet til Autosport. ”Men sådan er det altså.”

Til Sky Sports F1 gav østrigeren yderligere sin mening til kende.

”Først og fremmest var det forkert, når de kun gav Vettel 5 sekunders straf,” hvormed Lauda hentydede til situationen forrige søndag på Paul Ricard, hvor tyskeren ramte Valtteri Bottas.

Toto Wolff og Niki LaudaToto Wolff og Niki Lauda syntes ikke, det var sjovt.
Copyright Mercedes AMG GP


”I det mindste gav de Kimi 10 sekunder. Stewards havde tydeligvis indset, hvad der gik for sig her,” lød det fra den tidligere Ferrari-kører og F1-verdensmester.

Det har tydeligvis kogt i Mercedes-garagen, for Mercedes’ teamchef, Toto Wolf, holdt sig heller ikke tilbage med hård kritik af Ferrari, da han blev spurgt om sin mening.

”Nej, jeg er overhovedet ikke tilfreds med den hændelse (Kimi/Hamilton, red.), fordi det er vildt irriterende at blive sendt ud på første omgang,” udtalte Wolf.

De alvorlige beskyldninger får efter al sandsynlighed ikke lov til at stå uimodsagt af Ferrari, og vi følger naturligvis op på sagen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Gasly er både forbandet og rasende Arrivabene svarer igen: Mercedes mangler stil »