Gasly er både forbandet og rasende

Efter søndagens løb på Silverstone blev Pierre Gasly tildelt en fem sekunders straf, der sendte ham ud af en pointgivende tiendeplads. Det er franskmanden mildt sagt forbandet over.

Gasly interview . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 9/7 2018 klokken 15:07

Det er ved at blive dagligdag for rookien Pierre Gasly i Toro Rosso. Således blev franskmanden efter løbet tildelt en 5-sekunders straf for at ramme Force India-køreren Sergio Perez på en af de sidste omgange af Englands Grand Prix, hvor de to kæmpede om den pointgivende tiendeplads.

Som en ekstra bonus fik Gasly indsat to strafpoint på sin licenskonto hos FIA.

Straffen er selvsagt ikke faldet i god jord hos den 22-årige Toro Rosso-kører, der benytter lejligheden til at efterlyse det samme, som alle andre kørere igennem tiden har gjort, nemlig større konsistens hos stewards, når der uddeles straffe.

”For mig er det vanvittigt, fuldstændig vanvittigt,” udtalte Gasly til Autosport.

”Det er racing. Og helt ærligt, så var det en meget lille kontakt. Vi kører altså i to meter brede biler på en bane, der er ca. 12 meter bred, så der vil jo komme noget kontakt.”

”Det var bestemt ikke et stort sammenstød. Jeg fortjener ikke at få en straf.”

Pierre Gasly, Silverstone 2018.
Pierre Gasly, Silverstone 2018.
Copyright Red Bull Contentpool


Herefter pegede den tyndhudede franskmand fingre af en af sine yndlingsaversioner, Kevin Magnussen, som han tidligere har brugt en del energi på at kritisere (efter sammenstødet i Baku) samt dennes teamkammerat Romain Grosjean.

"Og hvis du ser på alle de situationer, der opstod under dette løb, mellem Magnussen og Grosjean, så var der ’no further action’, Sainz og Grosjean, der ramte muren, ’no further action’.”

”Så for noget som dette…, en fem sekunders straf og to strafpoint… det er helt latterligt.”

Når en sur franskmand har talt sig varm, skydes der åbenbart i alle retninger. Således afleverer rookien også en salut mod Perez, som han på ingen måde var overrasket over havde klaget til stewards.

"Selvfølgelig… han sluttede jo på P11 uden et eneste point, så han forsøgte at beskylde mig for så meget, som muligt.”

”Jeg fortalte ham helt ærligt, at jeg nød kampen, det var tæt racing, hjul-mod-hjul. Og når alt kommer til alt, er vi racerkørere. Det er det, vi burde presse på for,” lød det fra en ret sur Gasly.

Straffen sendte Perez op på P10 og Gasly ned på P13, hvormed både Vandoorne i McLaren og Lance Stroll i Williams rykkede frem på resultattavlen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton kunne ikke stå på benene Mercedes: Ferrari gjorde det med vilje! »