Optakt til Aserbajdsjans Grand Prix

Aserbajdsjans Grand Prix er det første løb efter en pause på fire uger. Weekenden byder samtidig på det første sprintløb i sæsonen. Her kan du læse BMF1s optakt til løbsweekenden.

Aserbajdsjans Grand Prix 2022 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 27/4 2023 klokken 14:04

Efter fire lange uger uden ræs er det endelig blevet tid til Formel 1 igen. I weekenden går starten på Aserbajdsjans Grand Prix, og der er flere ting, som er værd at holde øje med i den kommende weekend.

Nyt sprintformat
Aserbajdsjan lægger asfalt til det første sprintløb i denne sæson. Formatet til denne sæson er dog noget anderledes, end det plejer at være. Sprintløbet er nu sin egen lille løbsweekend i løbsweekenden.

Håbet er nu, at kørerne vil tage flere chancer, og dermed kan vi forhåbentlig se frem til et rigtig spændende sprintløb.

Aserbajdsjans tætte mure er dog ikke langt fra kørerne. Et stort crash i sprinten vil derfor sætte mekanikerne under et voldsomt tidspres for at blive klar til søndagens Grand Prix. Dermed bliver det spændende at se, hvor store chancer kørerne reelt vil tage. Om det nye sprintformat bliver en succes vil kun tiden vise.

Opgraderinger på vej
Med fire ugers pause har holdene haft masser af tid til udvikling. Pausen har været ligeså lang som sommerpausen, men til forskel fra sommerpausen har holdene ikke været tvunget til at skulle holde 14 dages pause. Derfor har der været ekstra god tid til at implementere nye opgraderinger på bilerne.

Lando Norris foran Daniel Ricciardo. Aserbajdsjans GP 2022Lando Norris foran Daniel Ricciardo. Aserbajdsjans GP 2022
Copyright McLaren Media


McLaren har sagt, at de vil komme med en stor opgradering til denne weekend, mens Mercedes har arbejdet med affjedringen. Derudover forlyder det, at Alpine også regner med at have en opgradering klar til weekenden.

Om nogen af de forskellige opgraderinger er nok til at stoppe Red Bulls dominans er uvist. De har været suveræne i starten af sæsonen, og det er svært at se, hvem der skulle kunne udfordre dem lige nu.

Fakta
Der skal køres 51 omgange søndag eftermiddag på den 6 kilometer lange bane. Charles Leclerc er indehaveren af omgangsrekorden med en tid på 1:43.009. Dækkene bliver de blødeste Pirelli har nemlig C3, C4 og C5. Pirelli forventer selv, at holdene kan nøjes med en et-stop strategi.

Starten på løbet går kl. 13:00 dansk tid.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Beyond the visible Aserbajdsjans GP: 1. frie træning »