"Sergio Perez' kørsel nærmest kriminel"

Kritikken hagler ned over Sergio Perez efter hans eskapader under Japans Grand Prix, hvor flere blev ofre for Red Bull-kørerens manøvrer.

Perez . Copyright Red Bull

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 26/9 2023 klokken 18:09

Japans Grand Prix bør nok hurtigt komme i glemmebogen hos Sergio Perez, som under løbet var leveringsdygtig i op til flere uforståelige manøvrer, som gav buler hos konkurrenterne - herunder ikke mindst hos Kevin Magnussen.

Og Perez' kørsel er ikke gået upåagtet hen.

Således udtaler den erfarne, hollandske racerkører og Le Mans-vinder Jan Lammers sig i skarpe vendinger til det hollandske medie Nederlandse Omroep Stichting (NOS) om Red Bull-kørerens indsats, evner og fremtid i teamet med de to blå tyre.

Italiens Grand Prix 2023. Sergio Perez på Monza banenItaliens Grand Prix 2023. Sergio Perez på Monza banen
Copyright Red Bull Contentpool


"Når du ser, hvad Perez laver med den dejlige bil, er det næsten kriminelt," udtaler Lammers til NOS.

"Jeg tror virkelig, at Perez er klar til pensionering. Jeg mener, hvor sjovt er det for ham?"

"Det, vi ser, er en total mangel på evner, motivation, skarphed - virkelig alt. Jeg tror, at Red Bull forbereder sig på at sætte (Liam, red.) Lawson i det sæde."

Også den tidligere F1-kører Robert Doornbos tror, at Perez kan være ude med slutningen af denne sæson.

"Jeg tror, at Helmut Marko (særlig konsulent hos Red Bull, red.) er helt færdig med Perez," sagde kommentatoren efter løbet.

Kevin Magnussen og Sergio Perez i nærkamp umiddelbart før danskeren modtager et skub og en 180 gr. snurretur. Japans GP 2023Kevin Magnussen og Sergio Perez i nærkamp umiddelbart før danskeren modtager et skub og en 180 gr. snurretur. Japans GP 2023
Copyright Red Bull Racing/Getty Images


"Han (Perez, red.) har haft sine gode øjeblikke, men det er længe siden. Nu er han bare årsag til skader og gør sig selv til grin."

Et hurtigt blik over løbet viser, at Perez virkelig havde travlt: Sammenstød med Hamilton, 5-sekunders straf under Safety Car for overhaling af Fernando Alonso, sammenstød med Kevin Magnussen, som fik en 180 gr. snurretur samt udskiftninger af 2 x frontvinger.

Også Magnussen var frustreret over at få ødelagt sit løb af mexicaneren, som kørte ind i siden på danskeren midt i Sving 11, i stedet for at vente med at overhale den klart langsommere Haas-racer. Resultatet blev et 180 gr. spin til K-Mag.



"Jeg blev ramt på mit bagdæk. Det var et ret desperat træk," sagde Magnussen med henvisning til Perez.

"Men det er, hvad der er. Jeg blev snurret rundt, så vi måtte i pit, og det var for tidligt for den to-stop-strategi, vi havde og med det dækslid vi havde på vores bil."

"Så det gjorde situation meget værre at skulle i pit på det tidspunkt, og vi ønskede ikke rigtig et tre-stopsløb - det ville heller ikke have fungeret."

"Vores løb sluttede der - og hans også, selvfølgelig, men den slags sker," lød det fra Magnussen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1.dk's Power Rating: Japans GP Perez' far: Checo ansat som nr. 2 »