Mercedes med ny version af DAS?

Der var ingen tvivl om, at Mercedes var totalt overlegne i Brasilien og de fleste tilskriver det den stærke Mercedes motor. Men noget tyder på at der foregår noget helt andet omkring Hamiltons bil.

Hamilton . Copyright Mercedes

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/11 2021 klokken 08:11

Det var helt vildt at se, hvordan Lewis Hamilton kunne avancere 15 pladser under sprintkvalifikationen, for dagen efter at vinde 10 pladser i løbet og dermed vinde.

Når man sad og så hele løbet, satte den 7. dobbelte verdensmester ikke en fod forkert. Suveræn indsats af ham, mens Valteri Bottas i den anden Mercedes, ikke helt formåede det samme.

Men var Hamilton så meget bedre end alle andre? Eller har Mercedes gjort noget ved Hamiltons bil, der giver ham lige det ekstra?

Da bilerne kører op til positionsskiltene i Parc Ferme lige efter løbet, tager Hamilton sit rat med over til flokken af Mercedes folk, herunder sin personlige assistent Angela Cullen, der giver ham et eller andet, som han hurtigt smutter på sit rat, inden han sætter det tilbage i bilen.

Det alene er en overtrædelse af Parc Ferme reglerne, men hvad er det de har gang i?

Her kommer der så noget nyt frem. Nemlig at det ser ud til at det er en skive der bliver udleveret og som bliver sat ind foran rattet, når det bliver genmonteret.

Hvad den skive så gør, er der andre gisninger omkring.

Billeder fra Mexico, inde fra Hamiltons bil, ser ud til at vise, at Hamilton kan bevæge sit rat frem og tilbage, som de gjorde med DAS systemet i 2020, men som er forbudt nu.

Vi skriver "ser ud til", simpelthen fordi at der er tvivl om, at det er kameraet i bilen der bevæger sig og får det til at se sådan ud.Spørgsmålet er, om det var Hamiltons DAS2, som Verstappen havde set, da han rørte bagvingen på Mercedes-raceren efter kvalifikationen?

Det er næppe det sidste, vi har hørt fra denne sag.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1’s Power Rating: Sao Paulos GP Hvorfor blev Verstappen buhet ud i Brasilien? »