Mercedes' anden protest også afvist

Begge Mercedes’ protester efter Formel 1s dramatiske titelafgørelse i Abu Dhabi er nu kategorisk blevet afvist af løbets stewards.

Abu Dhabis Grand Prix 2021 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/12 2021 klokken 20:12

I den beskidte luft efter sæsonafslutningen på Yas Marina Circuit står det nu klart, at Mercedes har tabt den anden af sine to protester, som teamet indgav til FIA efter løbet.

Abu Dhabis Grand Prix blev vundet af Red Bulls Max Verstappen, der samtidig med passagen forbi det ternede flag også kunne køre i mål som individuel verdensmester.

I sin afvisning af Mercedes' protest forklarer stewards i deres såkaldte bulletin, at Mercedes hævdede, at der havde været et brud på artikel 48.12 i reglerne, som siger, at "enhver bil, der er blevet passeret af den førende bil, vil være forpligtet til at passere bilerne på den følgende omgang samt sikkerhedsbilen" og "når den sidst overhalede bil har passeret den førende kører, vil sikkerhedsbilen vende tilbage til pitten ved afslutningen af ​​den følgende omgang."

Abu Dhabis Grand Prix 2021. Max Verstappen vinder løbet og VM. Fra podietAbu Dhabis Grand Prix 2021. Max Verstappen vinder løbet og VM. Fra podiet
Copyright Red Bull Contentpool

Hvis dette var blevet fulgt, argumenterede Mercedes for, at Hamilton ville have vundet løbet og mesterskabet, og anmodede derfor om en ændring af løbets resultat under FIAs Internationale Sportsregulativ.

Stewards sagde, at selvom denne artikel måske ikke er blevet "anvendt fuldt ud", da sikkerhedsbilen kom ind i slutningen af ​​samme omgang, "tilsidesætter artikel 48.13 det, og når meddelelsen "Sikkerhedsbil i denne omgang" er blevet vist, er det obligatorisk at trække sikkerhedsbilen tilbage i slutningen af ​​den omgang."

I meddelelsen tilføjes det: "Uanset Mercedes' anmodning om, at stewarderne afhjælper sagen ved at ændre klassificeringen (stillingen i løbet, red.), så den afspejler positionerne i slutningen af ​​næstsidste omgang, er dette et skridt, som stewards mener effektivt forkorter løbet retrospektivt, og dermed ikke er passende."

"Derfor er protesten afvist."

Det var den anden protest, der blev afvist af stewards efter løbet. Mercedes indgav også en protest over, at Verstappen angiveligt skulle overhale Hamilton bag sikkerhedsbilen før genstarten, men dette blev også afvist.

Mercedes kan stadig appellere afgørelsen til en højere instans og har endnu ikke kommenteret på sagen.

Vi følger naturligvis op på sagen i en supplerende nyhed.