Haas forklarer fyring: Det var flovt!

Gene Haas sætter nu ord på, hvorfor han besluttede sig for at fyre Günther Steiner så pludseligt og fortæller, at han ikke har planer om at sælge sit team til andre. Gene Haas vil fortsætte samarbejdet med Ferrari.

Guenther Steiner og Gene Haas . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 11/1 2024 klokken 20:01

Chokket har knapt nok lagt sig efter, at Haas meddelte, at den populære teamchef og Drive To Survive-stjerne Günther Steiner ikke længere var en del af Haas-teamet.

Nu forklarer Gene Haas i et interview årsagen til, at Kevin Magnussens chef fik sparket fra Haas-teamet.

Gene HaasGene Haas
Copyright Allan Haslund”Det drejer sig om præstationer,” fortæller Gene Haas. ”Nu har vi været i Formel 1 i 8 år, over 160 løb – vi har aldrig været på podiet. De sidste par år er vi blevet nr. 10 eller 9” [i den samlede stilling for teams].

Gene Haas forklarer videre mere om baggrunden for fyringen af Steiner:

“Jeg vil ikke sidde her og sige, at det var Günthers skyld, men det virkede som et passende tidspunkt på at foretage en ændring og prøve at gå i en anden retning, for det tydede ikke på, at det virkeligt ville fungere at fortsætte med det, vi havde.”

Haas fortæller også, at han ikke har planer om at sælge teamet men ønsker at fortsætte i mindst 10 år endnu og også fortsætte samarbejdet med Ferrari:

“Ferrari har været meget gode mod os. De har været med siden dag ét, og de bygger fantastiske motorer. Deres affjedring er ekstrem god. Vi har brugt masser af deres hardware, og det fungerer rigtigt godt.”

Brasiliens Grand Prix 2022. Günther Steiner står klar på griddenBrasiliens Grand Prix 2022. Günther Steiner står klar på gridden
Copyright Haas F1


Men der er et ”men”, som åbenbart har spillet en stor rolle i beslutningen om at fyre Steiner:

“Jeg er flov over, at vi ikke har kunnet præstere bedre med det [som Ferrari gave Haas-teamet], men fremadrettet vil jeg gøre brug af godt udstyr, som masser af de andre teams ikke har.”

Senest kom Haas-teamet med en stor opgraderingspakke til løbet i Austin, Texas, som slet ikke virkede efter hensigten og virkede til at være et skridt i den forkerte retning.

Haas præsenterer opdateringer i AustinHaas præsenterer opdateringer i Austin
Copyright BMF1.dk


Gene Haas udtaler også, at han ikke har noget personligt problem med Günther Steiner, men at præstationerne bare ikke var gode nok:

“Jeg kan virkelig godt li’ Günther, han er en meget flink fyr og har en rigtig god personlighed. Vi havde en hård afslutning på året. Jeg forstår ikke hvorfor, det gør jeg virkelig ikke. Hvad der gik galt, er et godt spørgsmål, som man må stille Günther. Når alt kommer til alt drejer det sig om præstationerne. Jeg har ingen interesse i at blive nr. 10 længere.”

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Verstappen: Nico og Kevin er jo ikke idioter Günther Steiner: Det gør ondt »