BREAKING: Steiner fyret

Haas F1 Team har udnævnt Ayao Komatsu som ny teamchef, hvormed Günther Steiner er fortid i teamet.

Günther Steiner . Copyright BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 10/1 2024 klokken 18:01

Günther Steiner forlader Haas F1 med øjeblikkelig virkning. Det oplyser teamet på deres officielle hjemmeside. Teknisk direktør, Ayao Komatsu, overtager stillingen som ny teamchef.

Günther Steiner har været teamchef for Haas det sidste årti, og teamejer Gene Haas siger selv om fyringen:

"Jeg vil gerne starte med at takke Günther Steiner for hans hårde arbejde i det sidste årti, og jeg ønsker ham held og lykke i fremtiden."

Kevin Magnussen foran Nico Hülkenberg. Belgiens GP 2023Kevin Magnussen foran Nico Hülkenberg. Belgiens GP 2023
Copyright Haas F1 - LAT Photo


"Det var klart, at vi skulle forbedre vores præstationer på banen. Ved at udnævne Ayao Komatsu til teamchef har vi grundlæggende ingeniørarbejde inde i hjertet af vores ledelse."

"Vi har haft succeser, men vi skal være konsekvente i at levere resultater, der hjælper os med at nå vores bredere mål som organisation. Vi skal være effektive med de ressourcer vi har."

"At forbedre vores design- og ingeniørevner er nøglen til vores succes som et team. Jeg ser frem til at arbejde med Ayao og grundlæggende sikre, at vi maksimerer vores potentiale – dette afspejler virkelig mit ønske om at konkurrere ordentligt i Formel 1,” lyder det fra teamejeren.

Ayao Komatsu, teamchef hos Haas F1Ayao Komatsu, teamchef hos Haas F1
Copyright Haas F1


Ayao Komatsu har over 20 års Formel 1-erfaring både inden for teknik og ledelse. Således begyndte den 47-årige japanske ingeniøruddannet sin karriere i motorsport hos British American Racing (BAR) før en lang periode hos Renault.

Haas F1 oplyser, at Komatsu vil få ansvar for teamets overordnede strategi og i sidste ende on-track præstationerne. Målet er at maksimere teamets potentiale, processer og effektivitet.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Krise hos HAAS Verstappen: Nico og Kevin er jo ikke idioter »