BMF1’s Power Ranking for 2021-sæsonen

Læs redaktionens samlede bedømmelse af Formel 1-kørernes indsats igennem hele sæsonen.

2. genstart med Ocon, Hamilton og Verstappen. Saudi Arabien 2021 . Copyright Alpine F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 31/12 2021 klokken 13:12

Efter hver grandprix-weekend har redaktionen individuelt bedømt de enkelte Formel 1-køreres indsats i både kvalifikation og løb.

Herunder bringer vi den samlede bedømmelse for 2021-sæsonen, hvor 10 point er bedst og 5 point er den gennemsnitlige præstation. De anførte ratings er gennemsnittet af de scores, der er givet til kørerne på tværs af sæsonen uden efterfølgende justering. Altså de rå tal uden andre faktorer.

Men først et par ord om hver enkelt kører.

Nikita Mazepin
Trods en fornærmende elendig Haas-bil har russeren performet langt under middel og hører ganske enkelt ikke hjemme i Formel 1, hvor han blev klart blev distanceret af teamkammeraten Mick Schumacher.

Nicolas Latifi
Trods opmuntrende momenter for Latifi, der i enkelte løb var hurtige end teamkammeraten George Russell, formåede canadieren ikke at holde kadencen og leverede alt for tit under F1-niveau.

Saudi-Arabiens Grand Prix 2021. Haas racerne på Jeddah banen. Mazepin er snurret rundt og passeres af Mick SchumacherSaudi-Arabiens Grand Prix 2021. Haas racerne på Jeddah banen. Mazepin er snurret rundt og passeres af Mick Schumacher
Copyright Pirelli


Mick Schumacher
En svær sæson i en notorisk dårlig bil gør bedømmelsen vanskelig, men tyskeren kørte klogt i sin rookiesæson, lavede få fejl og distancerede sig klart fra teamkammeraten Mazepin. Schumacher er en intelligent kører, som vi kommer til at se mere til.

Yuki Tsunoda
Tsunoda leverede langt under gennemsnittet i trefjerdedele af sæsonen og udmærkede sig mest ved sit, mildt sagt, blomstrende sprog på radioen. En stærk afslutning rettede dog lidt op på miseren.

Kimi Räikkönen
En møgsæson for finnen. Kort sagt. I gruset på Imola, ramte Giovinazzi i Portugal og kørte ind i Vettel i Østrig. Enkelte gode resultater kan ikke rette op på en dårlig sæson for ‘The Ice Man’, som nu er fortid i Formel 1.

Antonio Giovinazzi
Når Alfa Romeoen leverede farten, var Giovinazzi på pletten med flere Q3’ere og pointafslutninger i Monaco og Saudi Arabien. Alligevel var præstationen alt for svingende for italieneren, som i lighed med sin finske teamkammerat nu også er fortid i Formel 1.

Lance Stroll
Med få undtagelser var canadieren hele sæsonen en tand langsommere end teamkammeraten Sebastian Vettel og var heller ikke leveringsdygtig i samme genialiteter, som køreren i den anden side af garagen. En lidt over gennemsnitlig præstation.

Kimi Räikkönen i Abu Dhabi i sin Alfa Romeo-racerKimi Räikkönen i Abu Dhabi i sin Alfa Romeo-racer
Copyright Alfa Romeo Racing Orlen


Esteban Ocon
Sejren i Ungarn var kronen på værket for Ocon, som efterfølgende havde en del problemer med bilens fart. Siden viste det sig, at Alpine-raceren havde et uopdaget problem med forhjulsophænget, og franskmanden sluttede sæsonen med fire stærke placeringer, der styrkede kørerens F1-fremtid.

Daniel Ricciardo
Ricciardos sæson var lidt af en rutchebanetur. Der var nogle store øjeblikke, især Monza-sejren, men den kan ikke fjerne indtrykket af en ujævn præstation, hvor teamkammeraten Lando Norris hele tiden var et skridt foran.

George Russell
Trods nogle episke højdepunkter for Russell, ikke mindst den forbløffende andenplads på Spa, har det været en lidt ujævn sæson for Williamskørere, som måtte se teamkammeraten Latifi komme tæt på. En god afslutning beviste ikke desto mindre at han fortjener chancen hos Mercedes.

Sebastian Vettel
Vettels havde sine højdepunkter men var ret svingende i sine præstationer, hvor vi både så snurreture og påkørsler af konkurrenter (Ocon). Det var ikke en firedobbelt verdensmester på toppen, men kun i glimt, omend smukke. Trods fejl var han generelt hurtigere end Stroll.

Fernando Alonso
Da først Alpine-raceren var blevet justeret ind, viste eksverdensmesteren både bilens og sit eget potentiale - trods alderen. En tredjeplads i Qatar, turen op igennem feltet til fjerdepladsen på Hungaroring og kampen med Lewis Hamilton i Abu Dhabi var store højdepunkter. En formidabel kører, der stadig leverer varen.

Fernando Alonso foran Lando Norris og Sergio Perez. Qatar 2021Fernando Alonso foran Lando Norris og Sergio Perez. Qatar 2021
Copyright Alpine F1


Valtteri Bottas
Det er ikke let at være i samme bil som Lewis Hamilton. Bottas led igen og igen af at blive målt op mod en fantastisk teamkammerat. Ikke desto mindre var sæsonen en blandet post bolsjer. Sejren i Tyrkiet og tredjepladsen på Monza blev ødelagt af lavpunkterne på Imola, Baku, Ungarn og Sochi.

Sergio Perez
Når det kørte for Perez, var det fremragende. Især sejren i Baku. Dertil podieplaceringerne mod slutningen af sæsonen og kronen på værket: hans imponerende forsvar mod Hamilton i Abu Dhabi. Alligevel var der klasseforskel i forhold til Verstappen, som mexicaneren ikke altid formåede at støtte, som Red Bull ville det.

Pierre Gasly
Gasly havde en fin sæson, hvor han konsekvent var blandt de seks hurtigste i kvalifikationerne. Trods enkelte udsving, især i Bahrain og på Monza, leverede franskmanden endnu en stærk sæson for AlphaTauri og beviste endegyldigt, at han er meget effektiv F1-kører.

Charles Leclerc
Selvom Leclerc blev distanceret af teamkammeraten Sainz i den endelige stilling og kun nåede én podieplacering, en andenplads, en næsten-sejr på Silverstone samt poleposition i Monaco, havde han stadig en flot sæson - omend med en med en lidt tam afslutning.

Carlos Sainz
Sainz præsterede på et fint niveau lige fra start hos Ferrari og øgede niveauet over sæsonen, der kulminerede med hans podie i Abu Dhabi-finalen. Trods fejl undervejs leverede spanieren en stærk sæson, som retfærdiggør store forventninger til 2022. Det er tydeligt, at han trives i Maranello.

Abu Dhabis Grand Prix 2021. Max Verstappen vinder løbet og VM. Fra podietAbu Dhabis Grand Prix 2021. Max Verstappen vinder løbet og VM. Fra podiet
Copyright Red Bull Contentpool


Lando Norris
Norris har sat sig fast i det øverste lag af Formel 1 med konsekvent stærke præstationer i løbet af 2021, hvor han kom tæt på at vinde sit første grandprix. Kadencen faldt lidt i sidste halvdel af sæsonen, hvor umodne beslutninger om dækvalg ødelagde en del for ham. Men han var konsekvent hurtigere end Ricciardo, og det får han kredit for.

Lewis Hamilton
Hamilton kørte på et konstant højt niveau gennem hele 2021. Forrygende kvalifikationer og sejre i Brasilien og Spanien kronede en sæson, som han var et mulehår fra et vinde i den historisk hårrejsende og kontroversielle afslutningsgyser i Abu Dhabi. En af historiens største kørere.

Max Verstappen
På nær et enkelt løb på Monza har Verstappen konstant leveret toppræstationer. Dette til trods for at Mercedes i den sidste tredjedel af sæsonen leverede hurtigere udstyr end Red Bull, men alligevel formåede den nykårede verdensmester det umulige i en marginalt langsommere bil.

Vores samlede bedømmelse ses herunder. Kolonnen til højre viser skribenternes uenighed/enighed, hvor 0,0 er lig med fuld enighed og 1,0 er lig med ét points uenighed.

Nr. Kører Point Std.afvigelse
1. Max Verstappen 9,3 0,9
2. Lewis Hamilton 9,1 1,1
3. Lando Norris 8,4 0,9
4. Carlos Sainz 8,3 0,9
5. Charles Leclerc 8,1 1,0
6. Pierre Gasly 7,9 2,1
7. Sergio Perez 7,6 1,3
8. Valtteri Bottas 7,6 1,6
9. Fernando Alonso 7,6 1,5
10. Sebastian Vettel 7,5 1,1
11. George Russell 7,4 1,1
12. Daniel Ricciardo 7,3 1,3
13. Esteban Ocon 7,2 1,5
14. Lance Stroll 7,0 1,3
15. Antonio Giovinazzi 6,8 1,0
16. Kimi Räikkönen 5,9 2,5
17. Yuki Tsunoda 5,6 2,5
18. Mick Schumacher 5,6 1,4
19. Nicolas Latifi 5,5 1,5
12. Nikita Mazepin 3,3 1,1


OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« De afgørende øjeblikke mellem Hamilton og Versta Alonso ville lukke Verstappen forbi »