Alonso ville lukke Verstappen forbi

Efter den vilde afgørelse af VM i Abu Dhabi har bølgerne gået højt, især fordi man kun lod de biler, der var mellem Hamilton og Verstappen tage deres omgang tilbage. Men ville det have gjort en forskel?

Østrigs Grand Prix 2021 . Copyright Alpine F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 4/1 2022 klokken 09:01

Red Bull pittede Max Verstappen, da der kom en sen Safty Car i Abu Dhabi, mens Mercedes lod Hamilton blive ude på slidte harddæk.

Helt klart en fejl fra Mercedes, der med et pitstop til Hamilton, nok havde givet Verstappen føringen, hvis Red Bull ikke havde pittet, men så ville det være Hamilton, der havde de friske dæk.

Det ændre dog ikke på, at mange beskylder løbsdirektør Michael Masi for at have favoriseret Verstappen ved at lukke de biler forbi Hamilton, der lå mellem de to, efter først at have meldt det modsatte ud.

En af dem der lå mellem de to, var veteranen Fernando Alonso. Den erfarne spanier var hurtig til at respondere over radioen, at det ikke gav mening, hvis de ikke blev lukket forbi.

Efterfølgende har han udtalt, at hvis de ikke var blevet lukket forbi, for ikke at forstyrre den direkte kamp mellem Hamilton og Verstappen, ville han have trukket til side og lukket Red Bull-køreren forbi så hurtigt som muligt.

Ifølge Alonso ville de andre kørere have gjort det samme, hvilket igen ville betyde, at Verstappen ville være oppe i nakken på Hamilton, efter få sving. Resultatet ville med stor sandsynlighed derfor have været det samme.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1’s Power Ranking for 2021-sæsonen Mazepin går efter midterfeltet »