Binotto: Force Majeure-regel ikke relevant

Indycar-køreren Colton Herta er lige nu i spil til det et AlphaTauri-sæde i 2023 men den unge amerikaner har ikke nogen FIA superlicens, hvilket kræves for at deltage i Formel 1.

Ungarns Grand Prix 2022 . Copyright Ferrari

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 10/9 2022 klokken 11:09

Situationen blev diskuteret til teamchefernes pressemøde op til Italiens Grand Prix. Herta mangler p.t. 8 point for at kvalificere sig til en superlicens. Både Franz Tost og Mattia Binotto deltog. Binotti blev spurgt til om han ville være ok med at give Herta en dispensation fra reglerne. Dette blev afvist af Binotto der udtalte at han ikke synes at man kunne kalde situationen for "Force Majeure".

AlphaTauris udfordring er at Pierre Gasly angiveligt ønsker at flytte til det franske Alpine-team, men er bundet af kontrakt med AlphaTauri i 2023.

Colton HertaColton Herta
Copyright McLaren Media


En superlicens er krævet af FIA for at deltage i et Formel 1 løb. Kørerne optjener point ved deltagelse i løb, men pointene er lavere for Indycar-kørere end for fx F2 eller F3 løb. Det vil i praksisk være umuligt for Herta at optjene pointene inden 2023 sæsonen starter, så en evt. deltagelse vil kræve en form for dispensation fra FIA.

Abu Dhabis Grand Prix 2021. Red Bulls teamchef Christian HornerAbu Dhabis Grand Prix 2021. Red Bulls teamchef Christian Horner
Copyright Red Bull Contentpool


Christian Horner har udtalt tidligere på uden at en superlicens til Herta vil være en nøgle-faktor for at frigive Pierre Gasly til Alpine: "[...] Gasly er en Red Bull kører udlånt til AlphaTauri [...] Vi kan ikke frigøre Gasly fra denne rolle med mindre vi har noget andet spændende til at køre bilen"

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tost afviser snyd Albon syg - De Vries afløser »