Toto Wolff til Aston Martin?

Rygterne har været fremme et par måneder: Toto Wolff har lagt en plan B, hvis han skulle stoppe som teamchef hos Mercedes efter 2020 – eller hvis Mercedes vælger at stoppe helt i Formel 1.

Japans Grand Prix 2018 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 22/3 2020 klokken 14:03

Mercedes' teamchef Toto Wolff kan være på vej til Aston Martin, dvs. Racing Point, fra næste år. Det beretter den engelske Daily Mail.

Wolff skulle være fløjet tilbage fra Australien sammen med Aston Martins nye ejer, Lawrence Stroll, og ombord på flyet skulle der være forhandlet om Wolffs eventuelle rolle som CEO for Aston Martin.

Der er god grund til, at Toto Wolff er på udkig efter et nyt arbejde: Hans kontrakt med Mercedes udløber ved udgangen af i år, og Daimler-koncernen bag Mercedes er økonomisk i knæ pga. coronavirus-pandemien, og enkelte medier har allerede luftet tanken om, at hele koncernen kan blive overtaget af kinesiske investorer.

Det er uvist, om Mercedes i så fald vil holde fast i sit F1-engagement.

Toto Wolff og Lawrence Stroll kender hinanden særdeles godt. Da Force India gik konkurs i sommeren 2018, var det blandt andre Toto Wolff der sørgede for, teamet kunne fortsætte med Mercedes-motorer.

Aston Martin.Aston Martin.
Copyright BMF1


Der går også rygter om, at da Stroll i slutningen af 2019 købte Aston Martin, var det med Wolff ved sin side. Mercedes‘ teamchef skulle have været blandt deltagerne i et hemmeligt møde i New York, hvor de endelige brikker i handlen mellem Stroll og Aston Martin faldt på plads.

Officielle meldinger findes der selvfølgeligt ikke, men selv om Formel 1 er sat lidt på pause, bliver der selvfølgelig forhandlet intensivt bag kulisserne om pladser og stillinger i de forskellige teams til næste år.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Martin Brundle: Sainz interessant for Ferrari HAAS fremtid usikker »