F1-teams hjælper i kampen mod Corona

Det meste af verdenen kæmper i disse uger en kamp mod Coronavirus. Derfor træder flere virksomheder nu ind og hjælper i denne svære tid, heriblandt flere Formel 1-teams.

Italiens Grand Prix 2018 . Copyright Haas F1

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 19/3 2020 klokken 12:03

Coronavirus har påvirket det meste af verdenen på rekord tid, hvilket er gået hårdt ud over sundhedssektoren. Mangel på teknologi og maskineri gør, at lægerne ofte må træffe den svære beslutning, om hvem der skal have behandling - og hvem der ikke skal have.

Det er en forfærdelig situation for de smittede, pårørende og læger, som skal stå og se magtesløse til. Det fortjener ingen at opleve.

Derfor har myndigheder over hele verden kaldt et råb ud for hjælp til medicinalvirksomheder, men også til virksomheder med kloge hoveder indenfor højteknologisk udvikling og produktion.

Ifølge racefans.net, så har flere af Formel 1-holdene nu reageret på dette råb om hjælp.

Planen er ikke at bygge en hurtig bil til hospitalerne. Men hjernerne bag F1-biler er nogle af planetens klogeste ingeniører. Disse idéer bliver herefter bragt til live i topmoderne produktionsfaciliteter.

Problemet med Covid-19 er, at det kan have så stor effekt på lungerne, at patienterne skal have hjælp til respirationen. Det er f.eks. ventilatorer til denne proces, eller andet vigtigt medicinsk udstyr, som holdene bruge ressourcer på at udvikle og producere.

Så selvom Formel 1-fans ikke får lov at se yndlingsholdet, køre om kap på alverdens racerbaner, så er det en god nyhed, at holdene ressourcer på at hjælpe verdenssamfundet.

Fire teams har sagt ja til at hjælpe med udvikling og produktion af ovenstående. Det drejer sig om Williams, McLaren, Mercedes og Red Bull. De resterende teams vil også hjælpe til, hvor der nu bliver brug for det.

Renault billeder fra Enstone. Verdens største 5-akse CNC maskine som bl.a. bruges til at lave støbeforme til monocoque-delen af raceren, hvor køreren sidderRenault billeder fra Enstone. Verdens største 5-akse CNC maskine som bl.a. bruges til at lave støbeforme til monocoque-delen af raceren, hvor køreren sidder
Copyright Renault F1

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes trækker sig fra protesten mod FIA og Ferr Officielt: Holland og Spanien udskydes. Monaco afl »