Officielt: Formel 1 tager en tidlig sommerferie

Det er nu officielt, at Formel 1 feltet er ordret på tidlig sommerferie, som følge af den triste situation med Corona virus. Samtidig er den tvungen lukning øget fra 14 til 21 dage.

Stefano Domenicali . Copyright Ferrari Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 19/3 2020 klokken 08:03

Ferrari har meldt ud, at de er påbegyndt deres sommerferie. Alfa Romeo har meldt ud, at de starter deres ferie på mandag.

Red Bull har meldt ud, at de påbegynder deres sommerferie d. 27 marts. .

Med andre ord, man følger de nye regler, med øjeblikkelig virkning.

Den tidlige sommerferie skulle gerne gøre det muligt, at få et meget tæt besat Formel 1 efterår, som skal gøre det muligt at indhente noget af det tabte.

Et andet tiltag der forventes at blive besluttet inden for den nærmeste tid, er korte løbsweekender, hvor alt afvikles på to dage, med to træninger lørdag, mens kvalifikation og løb begge afvikles om søndagen.

Ved at indføre nogle korte weekender, vil det være muligt at afholde 3 løbsweekender efter hinanden, som man prøvede i 2018.

Efter sidsteårs løb i Japan, hvor der blev afholdt en to dages løbsweekend, som følge af nedlukning lørdag, på grund af lidt blæsevejr, var Formel 1 ude og høre, om det var et format man kunne bruge fremover.

Det blev afvist den gang, men hvis vi får det afprøvet over flere weekender i år, kan det måske vise sig, at der er en fremtid for dette format.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« 21 kan blive til 22 Antonio Giovinazzi vil have Vettels sæde »