Ilott ikke på Haas’ shortlist

Selv om F2-køreren Callum Ilott skal teste for Haas F1 fredag, er briten ikke på teamets shortlist som kontraktkører i 2021. Det siger teamchef Günther Steiner.

Vintertest 2. Kevin på banen . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 8/10 2020 klokken 18:10

I forbindelse med søndagens Eifel Grand Prix på Nürburgring i Tyskland skal to Ferrari juniorkørere debutere som fredagskørere - Mick Schumacher for Alfa Romeo og Callum Ilott for Haas F1.

Begge kørere er for tiden særdeles varme navne i medierne, hvor der fra flere sider peges på, at Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo, er tæt på at miste sædet til Schumacher allerede inden søndagens grandprix. Romain Grosjean spåes heller ikke mange chancer og ifølge flere medier forventes schweiz-franskmanden at miste sædet til Callum Ilott.

For sidstnævntes vedkommende har rygterne især været intense, og det fik Haas’ teamchef, Günther Steiner, at mærke i dag på Nürburgring, men norditalieneren afviste, at Ilott overhovedet står på teamets shortlist.

“Han er ikke på listen, fordi han er en Ferrarikører. Han er deres kører,” sagde Steiner ifølge Autosport.

Callum Ilott.Callum Ilott.
Copyright Ferrari Media


"Jeg aner ikke, hvad de vil gøre med ham, hvad de planlægger med ham. Derfor er han ikke på vores liste.”

“Jeg har en masse respekt for ham, for han er toer i F2-mesterskabet, hvilket betyder, at han er ret god. Så for at være helt ærlig, så er han ikke på vores liste nu. Måske er han på listen i morgen. Jeg ved det ikke,” fortsatte Haas-chefen, som herefter indirekte gav Ilott et godt råd.

“Det afhænger ikke af resultatet af FP1 (første frie træning, red.).”

“Men det er klart, at hvis han gør noget, han ikke burde, så er han ikke på listen. F.eks. hvis han smadrer bilen,” lød det fra Steiner.

Som emner til de to ledige sæder hos Haas nævnes den tidligere Renault-kører Nico Hülkenberg samt Sergio Perez, der står uden kontrakt med Racing Point efter indeværende sæson.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Nye anvisninger for prøvestarter Vettel investerer i Aston Martin »