Vettel investerer i Aston Martin

Den kommen Aston Martin-kører Sebastian Vettel har for første gang bekræftet, at han har købt aktier i Aston Martin investiert ist. Desuden venter der flere opgaver på den snart tidligere Ferrari-kører hos det britiske mærke.

Englands Grand Prix 2020 . Copyright Ferrari

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 9/10 2020 klokken 09:10

Sebastian Vettel skifter ikke bare fra rød til grøn næste år men han bliver også aktionær i sit kommende hold.

Det bekræftede tyskeren over for Motorsport-Total.com i går i forbindelse med F1-løbet på Nürburgring denne uge.

"Hvis spørgsmålet er, om jeg har købt aktier i firmaet [Aston Martin], så er svaret ja, det har jeg. Jeg siger ikke hvor mange penge, jeg har investeret, for det er vigtig, og det vil jeg heller ikke tale om. Men jeg tror på projektet, jeg har bestemt mig for at være med i projektet, og jeg glæder mig til at gå i gang med det næste år.”

Dermed følger han i Toto Wolffs fodspor, der også har investeret i Aston Martin.

Englands Grand Prix 2020. Ferrari torsdag. Sebastian VettelEnglands Grand Prix 2020. Ferrari torsdag. Sebastian Vettel
Copyright Ferrari


Aston Martin-aktierne har haft en meget lav kurs i længere tid:

Rent faktisk var kursen for Aston Martin-aktioner på præcist 50,75 britiske pence (GBX) i går. Det er er – under hensyntagen til forskellige tiltag som kapitalindsprøjtninger, der har udvandet kursen de sidste år – ca. 10 gange mindre, end Aston Martin var værd ved IPO, altså ”Initial Public Offering” (børsintroduktionen), i oktober 2018.

Men rygterne om Vettels engagement i Aston Martin har hjulpet kursen på vej op. Det skete allerede den 9. september, da aktien steg 17 procent. Siden da er aktiekursen dog faldet igen.

Vettels samarbejde med Aston Martin kommer til at omfatte mere end blot at være kører og aktionær: Han bliver desuden ambassadør for mærket og har måske tænkt sig at køre for Aston Martin i andre motorsportsserier.

Rygterne går på, at Vettel har planer om at deltage i næste års 24 timers løb på Nürburgring inkl. Nordschleife i en GT3-Aston Martin, eventuelt med hans bror, Fabian Vettel.

Vettels nye firmabilVettels nye firmabil
Copyright Aston Martin


"Flere siger jo, at jeg befinder mig i min karrieres efterår, så måske burde jeg overveje det." Men det er dog langt fra sikkert endnu. Jeg er sikkert på, at jeg har nok at lave [i Formel 1] de næste par år. Måske senere.”

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ilott ikke på Haas’ shortlist Eifels GP: 1. frie træning (aflyst) »