Christian Lundgaard debuterer i GP3 i Formel 1 weekend

Christian Lundgaard får GP3 debut i denne weekend. GP3 serien køres sammen med Formel 1 feltet og er en kæmpe chance for danskeren.

Christian Lundgaard . Copyright Lundgaard Racing Press

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 20/6 2018 klokken 19:06

Christian Lundgaard rykker for en enkelt weekend en klasse tættere på Formel 1, når han allerede i den kommende weekend får debut i GP3 serien i forbindelse med Formel 1 løbet på Paul Ricard, Frankrig. Muligheden for debut i serien er kommet i stand med meget kort varsel, da MP Motorsport, som Christian Lundgaard kører for i Formula Renault Eurocup, mangler en kører til weekendens løb, der er anden afdeling i GP3 serien.

Formula Renault Supercup i Monaco 2018. Christian Lundgaard under de frie træninger.
Copyright Renault Motorsport


For Christian Lundgaard er bilen helt ny, da han ikke har haft testtid i bilen og heller ikke nået at forberede sig på bilen i simulator. Men selvom GP3 er et stort udstillingsvindue til Formel 1, er der ingen forventninger til Lundgaards resultater i weekenden. Med sine kun 16 år, er han den yngste deltager i klassen og han er udelukkende med for at lære og opbygge sin erfaring. Hverken MP Motorsport, Manager Alessandro eller Renault Sport Academy har forventninger til, at det unge talent skal andet end lære og dermed fortsætte sin udvikling som racerkører.

”Det er en kæmpe mulighed for mig, at få lov at deltage i GP3 serien” siger Christian Lundgaard. ”Det bliver en helt ny oplevelse for mig, med en bil med mange flere hestekræfter og meget mere downforce end jeg er vant til. Målet er at lære så meget som muligt og det bliver på meget kort tid. Men jeg glæder mig til udfordringen og vil selvfølgelig gøre mit bedste for at få et fint resultat, selvom det bliver rigtig svært. Jeg kender heldigvis banen, da vi har kørt på den i Formula Renault Eurocup i år, så i det mindste har jeg der en lille fordel. Der skal lyde en kæmpe tak til alle, der har arbejdet på at få det her til at lykkes. Jeg vil gøre det bedste jeg kan for at få det bedste ud af det”.

Træning afvikles fredag kl. 10.25 efterfulgt at kvalifikation kl. 18.25 samme dag. Første løb afvikles lørdag kl. 11.30 og løb to afvikles søndag kl. 10.50.

Lundgaard Racing Press

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Helmut Marko: Renault har tvunget os til skifte McLaren jagter Ricciardo »