Helmut Marko: Renault har tvunget os til skifte

Red Bull's motorsportsrådgiver Helmut Marko udtaler, at Renaults utålmodighed i sidste ende har ledt til, at Red Bull måtte tage valget tidligere end planlagt.

Canadas Grand Prix 2018 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 20/6 2018 klokken 16:06

I Red Bull's egen tidsplan var det angivet, at Østrigs Grand Prix var begivenheden, hvor teamet ville annoncere hvilken motorleverandør, holdet ville fortsætte med for 2019.

Men annonceringen kom som bekendt officielt tirsdag forud for weekendens Grand Prix i Frankrig. Det er i den forbindelse at Helmut Marko afslører, at den tidligere offentliggørelse kommer som et resultat af Renault's vedholdende krav om en udmelding.

"Vi ville jo faktisk have ventet med offentliggørelsen til efter Frankrig, men Renault havde sat et ultimatum, der udløb i søndags, så vi havde ikke noget valg," udtaler Helmut Marko til AutoBild.

Også Christian Horner var på banen med en udtalelse ift., hvad der i sidste ende gjorde udslaget for leverandørskiftet.

"Vi besluttede, baseret på de informationer vi havde fra Montreal ift. motoren, at i sidste ende var der en helt klar fordel i at skifte."

"Så vi følte, at det var bedre at offentliggøre beslutningen i stedet for at ende ud med forsinkelser og bruge yderligere tid, og Renault ville samtidig også gerne kunne komme videre med deres egne planer", slutter Christian Horner.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Renault: Red Bull kommer til at fortryde Christian Lundgaard debuterer i GP3 i Formel 1 wee »