Webber skubber på Piastri

På Monza så vi en sjælden aggressiv kørerstil fra Oscar Piastri, der ultimativt kostede McLaren sejren og betød at Lando Norris ikke fik det bedste ud af den overhånd han havde på Max Verstappen i Red Bull. Men hvorfor denne pludselige aggressivitet fra Piastri?

Mark Webber . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 9/9 2024 klokken 15:09

Der tales maget om, at McLaren skal lærer at vinde løb igen, og at de skal droppe deres såkaldte Papya regler, for at de kan sikre sig de to mesterskaber i år, men noget tyder på, at det ikke er det hele.

Oscar Piastris manager, er Sebastian Vettels gamle holdkammerart Mark Webber, der om nogen ved at det gør ondt, når ens holdkammerart ikke overholder de regler man aftalte inden løbsstart, efter den gamle "Multi 21" skandale.

Det har fået Webber til at opmuntre Pisastri til at droppe fløjlshandsken overfor Norris, ved at opmuntre ham til at være lidt mere aggressiv, dog uden det sender begge biler af banen.

Det var netop det der skete i Italien, da Piastri pressede sig forbi Norris i sving 2, hvilket tydeligvis kom som en stor overraskelse for briten, der efterfølgende kom dårligt ud af svinget og tabte andenpladsen også, til Leclerc, der endte med at vinde løbet for Ferrari.

"Man skal altid kører fair, men man skal også altid tage den chance der byder sig," udtalte Webber til Formula for Success podcasten, med David Coulthard og Eddie Jordan.

Det er netop det, at man ikke må være for flink overfor sin holdkammerart, som har fået Webber til at presse Piastri, der ellers har været kendt for at være meget uselvisk.

Efter løbet erkendte Norris, at han blev overrasket af overhalingen, men at han ikke ønsker at holdet indfører Team Orders.

"Jeg vil gerne have hjælp fra holdet, men det er op til mig at vise at jeg fortjener den," kom det fra ham.

"Jeg vil ikke have at man skal give mig noget," sluttede han, understregende at det bliver ikke ham der kommer og spørger holdet og slet ikke Piastri, efter hjælp. .

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Watt forstår ikke Komatsu Rosberg: Udelukkelse af Magnussen i orden »