Rosberg: Udelukkelse af Magnussen i orden

Tidligere F1-verdensmester Nico Rosberg udtaler til medie, at han finder udelukkelsen af Kevin Magnussen helt i orden og at danskeren burde lære af straffen.

Englands GP Haas . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 9/9 2024 klokken 18:09

Sky F1 har ansat den tidligere verdensmester i Formel 1, Nico Rosberg, som medkommentator og er i den anledning blevet spurgt ind til hans holdning til Kevin Magnussen løbsstraf til næste grandprix-weekend i Baku.

Årsagen til løbsstraffen skyldes danskerens lette kollision med Pierre Gasly under Italiens Grand Prix. Hændelsen blev af stewards takseret til 10 sekunders straf, hvilket automatisk udløser 2 strafpoint og dermed de strafudløsende sidste to for at nå op på 12 point på strafskalaen.

"Magnussen må bare på et tidspunkt lære, at han skal tage det lidt mere roligt," sagde Rosberg ifølge Sky F1.

"For det sker bare for ofte."

Kevin Magnussen Moneygram Haas F1 Team.Kevin Magnussen Moneygram Haas F1 Team.
Copyright MoneyGram Haas F1 Team


Baggrunden for Rosbergs kommentarer kom, efter at Magnussen havde kritiseret FIA yderligere og peget på en hændelse, der involverede hans Haas-teamkollega Nico Hülkenberg, som blev skubbet langt ud ved Ascari af Daniel Ricciardo, hvilket denne kun en straf på fem sekunder for.

"Mig og Gasly havde let kontakt, ingen skade på nogen af bilerne, ingen konsekvenser for løbet. Vi havde bare lidt kontakt og missede svinget," sagde Magnussen til Sky F1 efter løbet.

"Og hvad så? Vi kørte ræs. Jeg ved ikke, hvorfor vi skal uddele straffe på den måde."

"Og oven i det så jeg Nico næsten blive smidt ind i muren med 300 kilometer i timen af Ricciardo. Jeg siger ikke, at han gjorde det med vilje, men han fik alligevel fem sekunder (straf. red.). Jeg fik 10 sekunder. Det hænger slet ikke sammen."

Italiens Grand Prix 2024. Kevin Magnussen med Nico Hülkenberg i Fanzonen lørdagItaliens Grand Prix 2024. Kevin Magnussen med Nico Hülkenberg i Fanzonen lørdag
Copyright Haas F1


Da Magnussen blev spurgt, om han ville tale med stewards om sin mening, sagde han, at det havde han gjort "for mange gange" før, og hævdede, at "de bare ikke vil have racerløb" samt at yderligere snak med stewards ikke hjælper noget.

"Selv om jeg taler med dem – jeg har talt med dem mange gange, for mange gange, og jeg forstår stadig ikke, hvad reglerne er. Det virker, som om de bare kaster om sig med straffe."

"De vil ikke have racerløb. Sådan ser det ud for mig."

"Hvis det her mellem mig og Gasly ikke kan betragtes som en racerhændelse, så ved jeg ikke, hvad der kan. Det giver ingen mening."

Trods tidsstraffen lykkedes det Magnussen at holde sig på den pointgivende 10. plads, hvilket placerer Haas-køreren på en samlet 7. pladsen i det individuelle mesterskab.

I Baku erstattes Kevin Magnussen derfor af Oliver Bearman, som overtager danskerens sæde i 2025.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Webber skubber på Piastri Aston Martin indkalder til pressemøde »