Vettel i spil som Hamiltons afløser

Lewis Hamiltons fremtid i Formel 1 er fortsat uafklaret, men hvis han, som påstået, vil vente med at annoncere noget, før FIA er færdige med deres evaluering af Abu Dhabi, når han det ikke inden sæsonstarten.

Ungarns Grand Prix 2021 . Copyright Aston Martin

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 14/1 2022 klokken 12:01

For hver dag der går, virker det mere og mere sandsynligt at Lewis Hamilton ikke kommer til start, når Formel 1 sæsonen 2022 begynder d. 20. marts i Bahrain.

Normalt velinformeret Sky Sport UK, hævder at vide, at Lewis Hamilton ikke vil melde noget ud, før FIA er kommet med deres evaluering af løbet i Abu Dhabi, som oprindelig var sat til at komme d. 19. januar.

Den 19. januar er fortsat datoen der er sat, for en udmelding omkring brugen af Safty Car, men udmeldingen som Hamilton venter på, vil først blive præsenteret på dagen hvor den første frie træning til årets første løb bliver kørt, nemlig d. 18. marts.

Det betyder at Hamilton ikke vil få den melding han venter på, inden der skal tages en endelig beslutning.

Mercedes har, officielt, meldt ud, at de er indstillet på, at Hamilton kan trække sig, hvilket betyder at de allerede nu, er godt i gang med at finde frem til et alternativ.

Det er ikke optimalt for noget hold, at stille til start med to nye kørere, hvilket har fået mange til at pege på, at det vil være Valteri Bottas, der kommer tilbage til holdet, skulle Hamilton trække sig.

Bottas selv, virker dog ikke til at være helt overbevist om at det vil være det rigtige for ham, efter nogle gode, men også meget frustrerende år hos Mercedes.

Mange har nævnt Lando Norris, som en god kandidat. Norris lader dog til at være godt tilfreds, der hvor han er.

Navne fra Junior rækkerne, som Esteban Ocon og Nyck de Vries, hvor først nævnte ikke rigtig virker som en mulighed, dukker også op.

Men nu bringer Ralf Schumacher sin landsmand, Sebastian Vettel, i spil.

Vettel, der var tæt på at forlade Formel 1 efter 2020 sæsonen, hvor Ferrari lod ham gå, havde en rimelig sæson hos Aston Martin i 2021, men langt fra den sæson, mange havde forventet.

Ifølge Schumacher, betyder det dog mere, at Vettel ved hvordan man vinder løb og at han har erfaring med Mercedes' motor og en bil der bygger meget på ideer fra Mercedes.

En ting er dog sikkert. Der vil blive ved med at komme spekulationer omkring Mercedes og Hamilton, til der kommer en officiel udmelding fra Hamilton.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aston Martin klar med dato Aston Martin udpeger ny holdchef »