Monaco afviser rygter om aflysning

Rygterne om aflysninger begynder at dukke op. Først Montreal. Så Baku. Så Monaco. Og nu afviser sidstnævnte pure, at noget er aflyst. Tværtimod.

Monacos Grand Prix 2019 . Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 18/1 2021 klokken 20:01

Som vi tidligere har skrevet, er den traditionsrige sæsonåbning i Formel 1 flyttet fra Melbourne, Australien, til Bahrain. Altsammen i Covid-19s dystre skygge.

Nu reagerer arrangøren af Monacos Grand Prix, Automobile Club de Monaco (ACM), på den seneste tids rygter om aflysning af det programsatte grandprix i fyrstendømmet d. 23. maj i år.

Det er velkendt, at bybaner er betydelig mere sårbare over for aflysninger idet løb i smalle gader, eller gader i øvrigt, kræver flere ugers forberedelser, herunder opsætning af afspærringer, sikkerhedsbarrierer, pitområder og paddock, hvortil der i disse tider skal indregnes komplicerede Covid-19-foranstaltninger, m.m. Og det koster penge. Mange penge.

For Monacos vedkommende er sidste års aflysning stadig i klar erindring, og arrangørerne er sig mere end klart bevidst om konsekvenserne ved en gentagelse fra 2020, hvor samtlige billetindtægter måtte returneres til køberne. Det var en stor kreditnota.

Valtteri Bottas i MonacoValtteri Bottas i Monaco
Copyright Mercedes AMG


Netop derfor går ACM nu ud med et klart budskab: Monacos Grand Prix bliver ikke aflyst. Glemt det.

Således skriver organisationen følgende på både Twitter, Facebook og organisationens hjemmeside:

"På trods af de seneste rygter, der cirkulerer på bestemte websteder og sociale medier, kan ACM bekræfte, at #MonacoGP vil finde sted fra 20. til 23. maj 2021.”

"ACM bekræfter også Grand Prix Monaco Historique (23.-25. April 2021) og Monaco E Prix (8. maj 2021).”

Organisationen bag Formel 1 har ligeledes benægtet, at yderligere ændringer i kalenderen er forestående.

Sebastian Vettel i MonacoSebastian Vettel i Monaco
Copyright Ferrari Media


En talsmand for F1 bemærkede: "Vi har redegjort for detaljerne i den reviderede kalender for 2021, og der er ikke yderligere ændringer. Spekulationerne om, at gadeløb ikke finder sted er fuldstændig forkert.”

Hvis den nuværende kalender holder, hvad den lover, er der i hvert fald lagt op til en spændende weekend i fyrstendømmet, hvor der vil være rig lejlighed til at opleve historiske F1-biler, og, for dem der elsker energirigtige elbiler uden lyd, er der også Formula E.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull var klar til Vettel come-back Mazepin: Russere bliver diskrimineret »