Lundgaard vil slutte i F2 med topresultat

Efter denne sæson er Christian Lundgaard fortid i Formel 2, men jyden vil gøre alt for at slutte med manér.

Christian Lundgaard på bybanen i Jeddah, Saudi Arabien 2021 . Copyright Lundgaard Racing Press

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 3/12 2021 klokken 17:12

Lad os bare indrømme, at 2021 ikke har været Christian Lundgaards sæson. Dels har heldet svigtet på de forkerte tidspunkter, hvor påkørsler har gjort sit, men dels har ingeniørerne hos ART Grand Prix også haft også store problemer med at få bilen til at fungere optimalt.

Dertil kommer, at Lundgaards chancer for et sæde Formel 1's forjættede land er blevet spoleret af to væsentlige faktorer.

Dels af Fernando Alonso, som fortsætter i 2022 hos Alpine F1, hvor jyden er tilknyttet teamets juniorakademi. Dels af akademikammeraten hos Alpine, kinesiske Guanyu Zhou, som skal afløse Antonio Giovinazzi hos Alfa Romeo fra næste sæson.

Men heldigvis åbnede en ny mulighed sig, da den talentfulde Alpine-junior fik en chance i nordamerikanske IndyCar, hvor han imponerede alle ved at slutte på P4 i sin debutkvalifikation på Indianapolis Motor Speedway og på en samlet P12 i løbet foran flere store navne.

Christian Lundgaard fører an. Bahrain 2021.Christian Lundgaard fører an. Bahrain 2021.
Copyright Getty Images


Den imponerende debut resulterede i et fast sæde i 2022 hos det erfarne IndyCar-team Rahal Letterman Lanigan Racing.

Men nu gælder det den næstsidste afdeling af Formel 2-mesterskabet, og Lundgaard har fuldt fokus på at sætte et godt (måske foreløbigt) punktum på bybanen i Jeddah, Saudi Arabien.

"Jeg er topmotiveret til at vise, hvad jeg kan i de sidste løb," fortæller Christian Lundgaard.

"Selvom min fremtid er på plads, så er motivationen høj. Jeg kan køre uden pres og vil forsøge, at nyde de sidste løb i Formel 2. Men jeg ønsker at slutte af med et topresultat og vise, at de resultater vi har haft i Formel 2 i år, ikke er retvisende."

Christian Lundgaard i sin debut i IndyCar. Indianapolis 2021.Christian Lundgaard i sin debut i IndyCar. Indianapolis 2021.
Copyright Rahal Letterman Lanigan Racing


"Jeg har trænet endnu mere end normalt, så jeg er forberedt til Indycar næste år, der bliver fysisk endnu hårdere. Så mentalt og fysisk er jeg klar og glæder mig til at køre igen efter så lang tid uden racerløb. Det bliver spændende at se, hvad den nye bane i Saudi Arabien byder på."

"Jeg har kørt den i simulator og umiddelbart ser det ud til, at den bliver svær at overhale på. Men kvalifikationen bliver fed, med mange lynhurtige sving."

I lighed med Formel 1 afsluttes Formel 2-kalenderen i næste weekend i Abu Dhabi.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Video fra Ferrari om Saudi Arabiens Grand Prix Saudi Arabiens GP: 1. frie træning »