Hvor længe holder freden hos McLaren?

At dømme ud fra den seneste interne kamp imellem Daniel Ricciardo og Lando Norris, ulmer en potentiel konflikt hos McLaren.

Australiens Grand Prix 2022 . Copyright McLaren

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/6 2022 klokken 14:06

Det partnerskab, som med Daniel Ricciardos ankomst hos McLaren sidste år i sin grundform skulle være en slags lærer/elev-forhold, er ikke helt forløbet, som planlagt.

Siden sejren på Monza sidste år, hvor Ricciardo snuppede sejren efter det berømte clash mellem Lewis Hamilton og Max Verstappen og dermed sikrede en McLaren 1-2-sejr, har Lando Norris, mildt sagt, sat australieren grundigt på plads.

Men i Bakus gader så man igen lidt af den gamle Ricciardo, og Norris måtte for anden gang i deres partnerskab, siden den solrige dag på Monza, opleve at modtage en teamordre og pænt holde sig bag sin interne konkurrent.

Det var 'payback time' for den 32-årige, som nu var foran i jagten på P8, mens Norris, tydeligvis demonstrativt, åndede sin teamkammerat i nakken for at komme forbi australieren og nakke Fernando Alonso, der lå P7.

Lando Norris foran Daniel Ricciardo. Aserbajdsjans GP 2022Lando Norris foran Daniel Ricciardo. Aserbajdsjans GP 2022
Copyright McLaren Media


"Bliv, hvor du er," fik briten imidlertid at vide af sin raceringeniør Will Joseph.

Den bed tydeligvis på Norris, som var stærkt utilfreds.

"Men det var for strategien, det her er for slutresultatet," lød det sarkastisk nede fra dybet af den 22-årige ungersvends cockpit.

Sekundet efter fakede han en overhalingsmanøvre ned af langsiden mod sving 1 for ligesom at vise, at han sagtens kunne, hvis han ville.

Som bekendt sluttede Ricciardo på P8 kun kun 0,349 sek. fra en utilfreds Norris.

Er der ved at være optræk til ballade hos de papayagule? Er den tilsyneladende joviale fernis mellem de to ved at krakelere?

Hvis man spørger rundt i paddocken, er svart ja.

Lando Norris jagter Daniel Ricciardo på langsiden. Aserbajdsjans GP 2022Lando Norris jagter Daniel Ricciardo på langsiden. Aserbajdsjans GP 2022
Copyright McLaren Media


Damon Hill, den tidligere verdensmester, nævnte for nylig en hændelse, der fandt sted under en løbsweekend sidste år, mens han arbejdede som tv-ekspert, kort efter at det var blevet annonceret, at Ricciardo skulle til McLaren.

"Daniel kom hen til os i paddocken, og han sagde (til Norris, red.) 'Jeg lukker dig ned'," huskede Hill.

"Jeg kan huske, at jeg tænkte 'det er altid en risikabel ting at sige', fordi det nu ser ud til at være omvendt - at Daniel Riccardo er blevet lukket ned af Lando."

Adspurgt om risikoen for at gnisterne mellem de to kørere ender som et spektakulært fyrværkeri sagde McLarens teamchef Andreas Seidl: "Det vigtigste er, at vi har forberedt disse scenarier, så kørerne ved præcis, hvad målene er."

"Hvis situationer som denne opstår, har jeg stor tillid til begge drenge, og i sidste ende har jeg set, at jeg kan stole på dem, hvilket er meget vigtigt."

Uanset hvad Seidl forsikrer offenligheden om, er det usvigeligt sikkert, at der er garanti for underholdende fyrværkeri, hvis Ricciardo fortsætter sin fremgang i 2022.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes må løse deres problemer selv - ikke FIA Mazepin håner Mick Schumacher »