Enormt pres, allerede inden sæsonstarten

Der er endnu ikke kørt en eneste meter af Formel 1 sæsonen 2024, men det betyder ikke, at der ikke allerede er pres på nogle af Formel 1 feltets mest udsatte kører. Så meget, at flere medier melder ud, at mindst en kører ikke holder hele sæsonen.

Saudi Arabiens Grand Prix 2023 . Copyright Williams F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 22/1 2024 klokken 15:01

Sidste sæson var forfærdelig, langt hen af vejen for to af feltets Formel 1 kørere, men de var kun den ene, Logan Sergent, der lå i bunden, hvor man kunne forvente at se en presset køre befinde sig.

Sergio Perez startede sæsonen, med at melde sig som kandidat til at udfordre Max Verstappen i kampen om mesterskabet, men efter få løb, kunne mexicaneren ikke stå i mod presset og alt lod til at falde sammen omkring ham.

Heldigvis for Perez, sluttede han stærkt, hvilket hjalp ham til at sikre sig andenpladsen i det individuelle mesterskab, som var meget tæt på at blive taget af Lewis Hamilton i Mercedes, til trods for at han ikke formåede at vinde et eneste løb i 2023.

Men selvom Red Bull var yderst tilfredse med at se Perez slutte godt af, og sikre holdet deres første 1-2 sejr i det individuelle mesterskab, er der ikke tid til at slappe af.

Red Bull, vil forlange, at Perez leverer bedre og mere stabile resultater i 2024, uden de dog forventer at han vil slå Max Verstappen.

Leverer han ikke, kan han blive skiftet ud, også midt inde i sæsonen.

I den anden ende fandt vi amerikanske Logan Sergent, der havde meget svært ved at finde ud af, hvordan han styrerede en Formel 1 bil, hvilket betød at ham viste sig at være en meget dyr mand for det lille hold, med mange alvorlige crash gennem især første del af sæsonen.

Mange forventede også, at han kun ville få denne ene sæson i Formel 1, hvor især danske Frederik Vesti, var en meget varm kandidat til hans sæde.

Men amerikaneren klarede med nød og næppe skærene, efter en hæderlig sæsonafslutning, hvilket betød at Vesti måtte finde noget andet i første omgang.

Men som med Perez, forlyder det også her, at han skal være bedre fra start og at kontrakten nemt kan blive revet over, midt på sæsonen, skulle han ikke formå at følge bare nogenlunde med Alex Albon i den anden Williams.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vi er kommet for sent i gang Lørdagsløb »