Ecclestone erkender sig skyldig i skattesvindel

Bernie Ecclestone, tidligere chef for Formel 1, har fået en betinget dom efter at have erkendt sig skyldig i bedrageri.

Bernie Ecclestone . Copyright F1 Fans

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/10 2023 klokken 16:10

Svindel og bedrageri kender ingen alder - heller ikke når det kommer til ældre mennesker, som oven i købet har en velspækket bankkonto i forvejen.

I 2015 blev tidligere ejer af Formel 1, Bernie Ecclestone, slæbt i retten anklaget for skattesvindel for 400 mio. britiske pund (3,4 mia. DKK), men erklærede sig dengang for "ikke-skyldig" i anklagerne.

Med udsigten til en fængselsstraf er Ecclestone nu kommet på andre tanker, og avisen Evening Standard skriver i dag, at den tidligere F1-chef nu erklærer sig "skyldig". I samme ombæring skal han betale mere end 652 millioner pund (ca. 5,6 mia. DKK) til de britiske skattemyndigheder. Det oplyser sagens anklagere til avisen.

Anklagerne mener, at Ecclestone i 2015 gav usande eller i bedste fald vildledende oplysninger til de britiske skattemyndigheder, da han sagde, at han blot havde etableret en"formueforvaltning" i Singapore på vegne af sine døtre.

Abu Dhabis Grand Prix 2019. Christian Horner med Bernie EcclestoneAbu Dhabis Grand Prix 2019. Christian Horner med Bernie Ecclestone
Copyright Red Bull Contentpool


I forbindelse med dommen udtalte dommeren, at "det var så alvorlig en forbrydelse, at hverken en bøde alene eller samfundstjeneste ville kunne være nok".

Foruden det klækkelige skattesmæk fik den tidligere "F1 Supremo" en betinget dom på to års fængsel, hvilket betyder, at han skal i fængsel, hvis han begår samme forbrydelse inden for de næste to år.

Bernie Ecclestone styrede Formel 1 fra starten af 1970'erne og i fire årtier. I den periode var han med til at oparbejde motorsportens kongeklasse til en ret indbringende forretning med lukrative tv-aftaler. Dertil kontrollerede han sportens kommercielle rettigheder, indtil Formel 1 blev solgt til amerikanske Liberty Media i 2017. Kort efter stoppede rigmanden som administrerende direktør for Formula One Group.

Ecclestone er blandt Storbritanniens rigeste mænd og anslås til at være god for mere end 2,3 mia. britiske pund (ca. 20 mia DKK).

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Cognizant forsvinder fra Aston Martin-navnet Afslutter Perez sin F1-karriere i år? »