Breaking: Imola aflyser

De heftige regnskyl i den Midtitalienske region Emilia-Romagna betyder nu, at weekendens F1-grandprix på den lokale Imola-bane officielt er aflyst.

Emilia Romagnas Grand Prix 2022 . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 17/5 2023 klokken 14:05

Situationen i den Midtitalienske region Emilia-Romagna, hvor voldsomme regnskyl de seneste uger har forårsaget store ødelæggelser, får nu den konsekvens at weekendens Formel 1-event bliver aflyst. Det oplyste Formula One's CEO, Stefano Dominicali, for kort tid siden.

Beslutningen er truffet på baggrund af dialog med de lokale myndigheder samt det triste faktum, at den voldsomme regn samtidig har kostet menneskeliv. Således er mindst fire personer omkommet på grund af vejrforholdene, der har ramt området i hele maj måned.

Kraftig regn har fået mere end et dusin floder til at gå over sine bredder i løbet af de seneste 24 timer, hvor der konstant indløber varsler om oversvømmelser og jordskred i den kommende weekend, hvor Emilia-Romagnas Formel 1-grandprix normalt var planlagt at skulle afvikles.Og situationen er vitterligt meget alvorlig. Således er mange lokale beboere blevet fordrevet fra deres hjem, mens nødhjælpsindsamlinger er blevet oprettet.

Formel 1s ledelse har bedt teamenes paddock-personale, der ellers var godt i gang med at opstille garager og 'hospitality'-centre, om at forlade banen i går, tirsdag eftermiddag, som en forholdsregel på grund af faren for oversvømmelser fra den nærliggende flod Santerno.

I dag, onsdag, fik personalet endelig beskeden, at de ikke skulle vende tilbage. I mellemtiden valgte nogle hold at flytte medarbejdere til forskellige hoteller.

Billeder og videoer er i mellemtiden dukket op på sociale medier og viser, paddock og Tv-området er lukket af vandmasserne (tweet herunder).Ifølge F1s ledelse vil det ikke være foreneligt med den risiko, som samfundet står over for lige nu samt den øgede belastning af beredskabstjenesterne i regionen, at afvikle Formel 1-arrangementet.

"Det er en forfærdelig tragedie at se, hvad der er sket med Imola og Emilia-Romagna, den by og region, jeg voksede op i, og mine tanker og bønner går til ofrene for oversvømmelsen og de berørte familier og lokalsamfund," lyder det i en pressemeddelelse fra F1's italienske CEO, Stefano Domenicali.

"Jeg vil gerne udtrykke min taknemmelighed og beundring for de utrolige nødtjenester, der arbejder utrætteligt for at hjælpe dem, der har brug for hjælp og afhjælpe situationen - de er helte, og hele Italien er stolte af dem."

"Den beslutning, der er truffet, er den rigtige for alle i lokalsamfundene og F1-familien, da vi skal sikre sikkerheden og ikke skabe ekstra byrder for myndighederne, mens de håndterer denne meget forfærdelige situation."

Beslutningen kom ikke mindst efter at Italiens vicepremierminister og transportminister Matteo Salvini havde opfordret til at udsætte løbet for at "dedikere os til nødhjælpsarbejde", som han udtrykte det.

Nyheden opdateres....

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Emilia Romagnas Grand Prix i fare for aflysning Ferrari donerer 7,5 millioner kr. »