Steiner: Grojeans niendeplads sikrer ikke sædet

Romain Grosjean kæmpede sig frem til to point og dermed de første i sæsonen, men det sikrer ham på ingen måde sædet hos Haas i 2021. Det siger teamchefen.

Ruslands Grand Prix 2020 . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/10 2020 klokken 12:10

Det er uomtvisteligt, at Romain Grosjean kæmpede med næb og kløer, da han på harddækket, og med en niendeplads, sikrede sig sine første point i kampen om verdensmesterskabet i Formel 1. Den anden Haas-kører, Kevin Magnussen, sluttede på P13.

Men franskmanden skal ikke føle sig sikker på at beholde det ledige Haas-sæde i 2021 af den grund, lyder det fra den altid bramfri teamchef Günther Steiner.

”Vi kan ikke være så følelsesladede, at vi går fra løb til løb og beslutter fra eller til,” sagde han til mediet GPFans.

”Som vi tidligere har sagt, er det en beslutning på lang sigt og ikke på kort sigt. Jeg vil ikke falde i den fælde. Det står jeg meget fast på.”

Eifels Grand Prix 2020. Romain Grosjean under 3. frie træningEifels Grand Prix 2020. Romain Grosjean under 3. frie træning
Copyright Haas F1


"Vi vil evaluere, hvordan vi mener, at teamet klarer sig bedst, og med hvilke kørere, de næste to, tre eller fire år,” lød det kategorisk fra Haas-bossen.

Flere kørere har været inde i billedet til et eller begge ledige sæder i det amerikanske team. Således har F2-køreren Callum Ilott været et varmt emne samt Racing Point-vikaren Nico Hülkenberg, som dog afviser en hver tanke om at komme til Haas.

Senest har en anden F2-kører, Nikita Mazepin, været på tale til et af sæderne, hvilket i høj grad ligner en “Stroll”, idet kørerens far efter sigende ønsker at købe sig ind i Haas-teamet og dermed, som det er tilfældet med Lance Stroll hos Racing Point, sikrer sønnike et fyringssikret sæde.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alonso rusten Szafnauer: Vettel vil blomstre hos os »