Alonso rusten

Den dobbelte F1-verdensmester fik i går lov til at køre et par omgange i Renaults R.S.20 på Circuit de Catalunya-Barcelona. Både bilen og ikke mindst Alonso har brug for at komme lidt op i gear.

Alonso tilbage på arbejde i Enstone . Copyright Renault F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 14/10 2020 klokken 11:10

Sidste gang Fernando Alonso kørte en F1-bil var i Bahrain april 2019 – for McLaren.

Men Alonso forbereder sig til næste sæson hos Renault hhv. Alpine, og inden for FIA’s rammer for dage til filmoptagelser fik Alonso lov til at køre 100 km i denne sæsons Renault-racer.

I et interview på Renault Sports Intagram-profil fortæller Alonso, at det var en "meget god dag". Men: "Jeg kan endnu ikke få det maksimale ud af bilen, for det er ikke så nemt at få sin F1-fart tilbage. Jeg forsøgte at forbedre mig omgang for omgang og give ingeniørerne feedback.”

Alonso indrømmer også, at han simpelthen mangler træning for at kunne præstere på sit normale niveau. ”I øjeblikket er bilen bedre end mig,” bemærker Alonso.

Fernando Alonso er dog ikke bekymret for, at han ikke kan finde F1-formen, da han har kørt i flere løbsserier (IndyCar, Le Mans, Dakar), siden hans sidste F1-grandprix: "…det bliver nemmer med Formel 1, for her har jeg trods alt 18 års erfaring."

Selve bilen har ifølge Alonso "potentiale", selv der stadig er plads til forbedringer.

Spanieren fortæller desuden, at han følger meget med i Renaults løbsweekender – ganske vist på afstand: "Jeg kan både følge med Estebans [Ocon] og Daniels [Ricciardo] onboard-kameraer og har adgang til kommunikationen, debriefinger og strategimøder. Jeg ved altså præcist, hvad der foregår hver løbsweekend."

Alonso tilbage på arbejde i Enstone, hvor Renault har sin fabrik. Fernando Alonso vender tilbage til Renault i 2021Alonso tilbage på arbejde i Enstone, hvor Renault har sin fabrik. Fernando Alonso vender tilbage til Renault i 2021
Copyright Renault F1


Om det er nok til at præstere på samme niveau som Daniel Ricciardo, får vi se næste sæson.

I forbindelse med Alonsos test hhv. filmdag i Barcelona er to medarbejdere hos Renault blevet testet positive for corona.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hulken afviser HAAS, igen! Steiner: Grojeans niendeplads sikrer ikke sædet »