Red Bull protest over Mercedes

Kort før årets første Formel 1 løb, har en protest fra Red Bull tvunget Mercedes til at foretage nogle konstruktive ændringer på deres 2020 racer, der kan få stor indflydelse på racerens stabilitet.

Vintertest 1. Mercedes med aero-måler . Copyright Mercedes AMG

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 10/3 2020 klokken 13:03

Red Bull har klaget til FIA over Mercedes revolutionerende bagbremse ventilations-kanaler, som de ikke mener er i overensstemmelse med Article 11.5 i reglementet omkring bilernes design.

Det betyder, at Mercedes nu er tvunget til at ændre på kanalerne, uanset om det ikke er afgjort om de er ulovlige eller ej.

Valgt Mercedes at køre med dem, ville de miste alle point de har opnået med systemet, skulle det på et senere tidspunkt blive erklæret ulovligt. Hvilket Mercedes helt ikke er interesseret i.

Red Bulls klage kommer som følge af, at man mener at udformningen af kanalerne, giver bilen en aerodynamisk fordel, da dele af tragten til luft, leder luften udenom dækkene, til fordel for aerodynamik, hvilket ikke er tilladt.

Disse komponenter, må kun udføre det de er skabt til og derfor ikke være aerodynamiske komponenter, til andre funktioner.

Vi så en lignende sag, da Ferrari indførte et ekstra lag til deres sidespejle, der ligeledes var af aerodynamisk karakter, hvilket også fik dem forbudt.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« McLaren-sponsorat kan få betydning for Haas’ F1-fr Formel 1-ekspertens sæsonoptakt »