McLaren-sponsorat kan få betydning for Haas’ F1-fremtid

Forlængelsen af et særligt sponsorat hos McLaren kan vise sig at få stor betydning for, om Haas F1 fortsætter i Formel 1 fra 2021.

Vintertest 2. Kevin på banen . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 10/3 2020 klokken 11:03

Når amerikanere går ind i sport, er det for at vinde - ikke for at kæmpe om midterplaceringer, eller, endnu værre, kæmpe for undgå at blive bundprop.

Af samme årsag meddelte Gene Haas, ejer af Haas F1, for kort tid siden, at han seriøst overvejer at trække teamet ud af motorsportens fornemmeste klasse med effekt fra starten af 2021-sæsonen.

Men det handler ikke kun om placeringer. Det handler også om økonomi og fordelingen af præmiepenge i Formel 1, hvor 70% af indtægterne går til top 3-teamene og 30% til de syv andre. Og det holder ikke, mener teamejeren.

“For vores eget vedkommende dækker det kun omkring en tredjedel af, hvad det rent faktisk koster at drive et team i Formel 1,” lød det for ganske nylig fra Haas i forbindelse med et NASCAR-løb på Fontana Super Speedway i USA.

Haas VF-20 præsenteret til vintertesten i BarcelonaHaas VF-20 præsenteret til vintertesten i Barcelona. Sker det også i 2021?
Copyright Haas F1


“Set fra et forretningsmæssigt synspunkt holder det jo slet ikke.”

“Jeg har det sådan, at nu må vi se, hvordan sæsonen starter. Endnu et dårligt år vil i hvert fald ikke være særligt favorabelt.”

Men dette interview er en uge gammelt.

Nu kan selv et halvdårligt sæsonresultat indirekte presse Gene Haas til at fortsætte i F1, som p.t. er en vigtig markedsføringsplatform for Haas CNC (producent af multitasking værkstøjsmaskiner).

Haas VF-20 præsenteret til vintertesten i Barcelona. Gruppefoto med Gene Haas og Günther SteinerHaas VF-20 præsenteret til vintertesten i Barcelona. Gene Haas er nr. 2 fra venstre.
Copyright Haas F1


Således oplyser McLaren nemlig i dag, at teamet har forlænget sponsorkontrakten med en af Haas CNCs største konkurrenter indenfor værktøjsmaskiner, Yamazaki Mazak Machinery Construction.

Spørgsmålet er derfor om Haas, set fra et forretningsmæssigt synspunkt, overhovedet har råd til at droppe Formel 1, som ubetinget er en af de vigtigste og mest synlige markedsføringsplatforme i verden.

Det vil den nærmeste tid vise.

Bonusinfo om Haas CNC vs Mazak CNC
Blandt branchefolk inden for multitasking værktøjsmaskiner regnes Haas CNC for at være en økonomisk fornuftig investering for mindre virksomheder og startups, hvorimod japanske Mazak CNC er dyrere og dermed også valget for den tungere industri. Begge fabrikker har hver sine nicher, hvor de producerer maskiner af høj kvalitet (kilde: cncmachines.com).

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Australiens GP: 100.000 risikerer smitte Red Bull protest over Mercedes »