Racisme: F1 tager afstand fra Ecclestones' udtalelser

Bernie Ecclestone har det med at komme med kontroversielle udtalelser, men denne gang er han efter F1’s mening gået for vidt. Ecclestone er ikke længere æresmedlem hos Formel 1.

Bahrains GP 2015 . Copyright Mercedes AMG GP

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 27/6 2020 klokken 13:06

Den nu 89-årige tidligere F1-boss Ecclestone har tidligere rost både Hitler for dennes lederkvaliteter og erklærede sidste år, at han var villig til at dø for en så fantastisk leder som Vladimir Putin.

I mange år kørte Ecclestone parløb med den tidligere FIA-præsident Max Mosley, der er søn af den engelske nazileder Oswald Mosley, der grundlagde ”British Union of Fascists” (BUF).

I et interview med CNN udtalte Ecclestone sig for nyligt om den igangværende debat om racisme og Lewis Hamiltons engagement i bl.a. Black Lives Matter.

Ecclestone er grundlæggende positiv over for Hamiltons (og F1’s) erklærede mål om større diversitet inden for sporten. Hamilton gør et "fantastisk arbejde", og folk hører efter hvad han siger.

Men: ”Jeg tror hverken det er noget der skader eller gavner Formel 1. I mange tilfælde er sorte mere racistiske end hvide“.

Efter interviewet så Formel 1 sig nødsaget til at komme med en officiel udmelding, hvori det siges, at F1 tager afstand fra Bernie Ecclestones udtalelser, og at disse udtalelser hverken hører hjemme i Formel 1 eller i samfundet.

Billeder fra Sochi 2014Billeder fra Sochi 2014
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Desuden pointerer F1, at Bernie Ecclestone ikke længere har noget med Formel 1 at gøre: Hans rolle som æresmedlem udløb i januar 2020, hvilket ikke har været offentligt kendt før nu.

Daily Mail fortæller desuden, at Bernie Ecclestone muligvis får forbud mod at vise sig til Formel 1-løb og derfor ikke længere vil være at finde blandt VIP-gæsterne.

Rent PR-teknisk giver det mening, at F1 distancerer sig fra Eccelstone og dennes udtalelser: For nyligt har Chase Carey bidraget med 1 million US-dollars og oprettet en fond, der skal hjælpe folk fra underrepræsenterede samfunds- og befolkningsgrupper med at få en karriere inden for sport.

Formel 1 har også netop iværksat flere initiativer for at bekæmpe racisme og støtter officielt op om Hamilton.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Williams nye farver Ecclestone svarer igen på racismekritik »