Ecclestone svarer igen på racismekritik

Flere har været ude med riven efter den tidligere F1-boss Bernie Ecclestone efter et interview om racismedebatten i Formel 1. Den tidligere ejer af F1 trues med udelukkelse fra F1-løb. Nu giver Bernie svar på tiltale.

Chase Carey og Bernie Ecclestone . Copyright Telegraph

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 28/6 2020 klokken 16:06

F1 offentliggjorde fredags en pressemeddelelse angående Bernie Ecclestones udtalelser i et interview med CNN, og der er flere rygter om, at Ecclestone kan ende som persona non grata i motorsportens kongeklasse pga. sine udtalelser.

Nu giver den 89-årige brite dog svar på tiltale i et interview med Mail on Sunday.

Ecclestone mener ikke, at hans udtalelser på nogen måde er racistiske. "Det modsatte er tilfældet," forklarer Ecclestone.

"Jeg har i løbet af årene mødt mange hvide mennesker, som jeg ikke har brudt mig om. Men jeg har aldrig mødt en sort, som jeg ikke brød mig om.“

"Jeg er blevet overfaldet flere gange – engang af tre sorte. Jeg endte på hospitalet, men selv efter det har jeg aldrig haft noget imod sorte. Jeg har heller aldrig haft noget imod Lewis. For mig er han bare Lewis."

Desuden mener Eccelstone, at debatten er ude af kontrol.

”Det er ikke min skyld, at jeg er blevet født som hvid eller at jeg er en lille smule mindre end de fleste. I skolen kaldte man mig for en 'titch' [splejs eller undermåler]."

"Jeg blev klar over, at jeg måtte gøre noget. Sorte bør bekymre sig om sig selv,“ udtaler Ecclestone og henviser derefter til Hamilton.

"Ron Dennis var aldrig i vejen for Lewis, da han var en ung dreng. Han tog sig af ham. I 70’erne var Willy T. [Ribbs] den første sorte kører, der kørte en Formel 1-bil hos mig.“

Ecclestone mener ganske enkelt, at debatten om diversitet i sporten er blevet et modefænomen, som alle skal udtale sig om og have den rigtige mening om.

Bernie Ecclestone laver et reklamestunt ud af det overfald han blev udsat forBernie Ecclestone laver et reklamestunt ud af det overfald han blev udsat for
Copyright Bil Magasinet BMF1


Liberty Media får også kritik med på vejen af Ecclestone, især Chase Carey.

”Jeg er glad for, at han har udtalt, at jeg ikke længere har noget med Formel 1 at gøre. Så har jeg heller ikke noget ansvar for de ting, de ikke har gjort," brokker Ecclestone sig.

"De er pludseligt hoppet med på racisme-vognen pga. det, som sker i USA."

Ecclestone har grundlæggende ikke meget tilovers for Carey og Liberty Media

"COVID var en god ting for ham [Chase Carey, red.]. Han har kunnet skyde skylden for alt det, han ikke har nået, på situationen angående COVID-19.”

At Ecclestone ikke længere er æresmedlem hos Formel 1, er den 89-årige brite åbenbart ret ligeglad med. Og så alligevel ikke, for han skal nok sørge for ballade, hvis man forbyder ham adgang til F1-løb.

"De kan jo prøve på at gøre det [forbyde Ecclestone adgang til F1-løb] i Rusland," siger Ecclestone med henvisning til hans meget gode forhold til den russiske præsident Vladimir Putin.

"Det vil jeg ikke råde dem til," advarer han.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Racisme: F1 tager afstand fra Ecclestones' udtalel Sommerens storskærms arrangementer »