Australiens GP: 100.000 risikerer smitte

Åbningsløbet i Melbourne, Australien, bliver gennemført med tilskuere, trods den verserende Covid-19 pandemi og den store samling af tilskuere. Men hvor mange tilskuere forventes det, at der kommer? Vi har samlet lidt tal sammen.

Australiens Grand Prix 2019 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 10/3 2020 klokken 09:03

I 2019 endte Valtteri Bottas øverst på podiet, godt hjulpet på vej af en super stærk Mercedes og en mulighed for at veje lidt mere, hvilket var godt for hans fysik.

Men selvom han startede med at høste 26 point, (25 for at vinde løbet plus et ekstra for hurtigste omgang), viste Lewis Hamilton sig som en for stor mundfuld for den finske kører, over hele sæsonen.

I 2019 var der, ifølge austadiums.com, der indsamler tal fra sportsbegivenheder i Australien, var der 102.000 tilskuere til løbet om søndagen, mens det samlede antal ikke-unikke tilskuere over weekenden, løb på 324.900.

Med 19 bekræftede tilfælde af Covid-19 smittede, blot i delstaten Victoria, hvor Melbourne ligger, kan vi forvente at der er en del tilskuere der vælger at blive hjemme, til trods for at de har billetter. Vi følger op på den del, når løbet er overstået.

Hvis man har valgt at tage den lange tur til Melbourne, som dansker, for at se løbet, men ikke ønsker at være alt for tæt på eventuelt smittede, bør man nøjes med at tage ud til banen fredag eller lørdag, hvor der i 2019, var registreret henholdsvis 84.500 tilskuere fredag og 87.600 om lørdagen. Stadig mange, men trods alt færre.

Australierne er store motorsports-fans, hvorfor vi ser den relativt lille forskel mellem trænings og kvalifikations dagene, og så selve løbsdagen. Om torsdagen var der tilmed registreret hele 50.000 tilskuere i 2019 selvom der ikke engang er træninger om torsdagen.

Til et løb som det i Abu Dhabi, er der markant større forskel. Husk god hygiejne og pas på jer selv derude.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dagens kører: Alexander Albon McLaren-sponsorat kan få betydning for Haas’ F1-fr »