Horner: Østrigs GP sætter standarden for fremtidige løb

Der arbejdes intenst på at få startet Formel 1-sæsonen op med Østrigs Grand Prix som premiere, og forberedelserne kan meget vel blive en skabelon for afviklingen af resten af fremtidige løb.

Tyren på Red Bull Ring . Copyright BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 4/5 2020 klokken 12:05

Formel 1-fans verden over er efterhånden temmelig utålmodige efter at få sparket F1-sæsonen igang, men Covid-19 smider konstant virus i maskineriet.

Alligevel tyder flere tiltag dog på, at vi er ved at nærme os en konkret premiere på en stærkt forsinket sæsonstart i det land, som angiveligt var arnestedet for virusudbruddet i Europa, nemlig Østrig.

Således arbejder ejerne af Red Bull Ring (energidrikfirmaet af samme navn) intenst på at få stablet Østrigs Grand Prix på hjulene med afvikling d. 5. juli, og en lang liste af forslag til afviklingen har været behandlet i samarbejde med de østrigske myndigheder.

Således arbejdes der med af afvikle løbet uden tilskuere, isolering af F1-personellet fra de lokale indbyggere i Spielberg samt intensiv Covid-19-test af alle involverede i løbsweekenden.

Ross Brawn og Christian Horner til Brasiliens Grand Prix 2019Christian Horner (tv) og Ross Brawn.
Copyright Red Bull Contentpool


I et eksklusivt interview med Autosport har Red Bulls teamchef Christian Horner udtalt, at forberedelser og forholdsregler nærmest må kaldes rigide, men at de også er nødvendige for løbets gennemførelse.

“Red Bull er virkelig opsat på at få mesterskabet skudt i gang,” lød det fra Horner.

“De har lagt enorme anstrengelser i at få et løb i Østrig. Banen er jo ejet af Red Bull, så det er klart, at de kan kontrollere tingene, men de samarbejder også med de lokale myndigheder og regeringen.”

“Det er helt klart, at de screeninger og test, der kommer til at foregå, nærmest bliver helt rigide, men hvis det betyder, at vi kan starte op igen, så bliver det en skabelon, som andre baner kan kopiere,” sagde Bull-chefen, der samtidig erkender, at et løb uden tilskuere bliver en mærkelig oplevelse for alle involverede.

”Jeg tror, at når vi kommer i gang igen, vil der være en tæt gruppe af folk, sandsynligvis mindre end 80 i et team, og de bliver alle nødt til at bo på det samme hotel. De bliver alle nødt til at rejse sammen, og de vil ikke være i stand til at komme i kontakt med andre teams.”

“Det bliver ikke et ‘standard-grandprix’, som på nogen måder kan sammenlignes med andet i hverken form eller afvikling,” lød det fra Horner.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Jordan: De store koncerner stopper - Hamilton til Nyt kontrakttilbud til Vettel »