Godt nyt: Zanardi i bedring

Siden den tidligere Formel 1-kører Zanardi var involveret i en handbike-ulykke tilbage i juni 2020, er det ikke meget, vi har hørt om hans tilstand – blot at det var alvorligt. Men nu er der endelig godt nyt.

Alex Zanardi . Copyright ESPN

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 15/1 2021 klokken 10:01

Det har været småt med udmeldingerne om Zanardis tilstand. Sidst i november fortalte de italienske medier, at Zanadis tilstand var ”stabil”.

Nu skriver den italienske avis Corriere della Sera, at den nu 54-årige tidligere racerkører nu både kan se, høre og tale.

Neurologen Federica Alemanno udtaler til "Corriere della Sera": "Det var et meget bevægende øjeblik for hele familien, da Alex [Zanardi] begyndte at tale. Det var helt utroligt.“

Østrigs Grand Prix 2020. Ferraris hyldest til den Italienske racerkører, Alex Zanardi som kæmper for sit livØstrigs Grand Prix 2020. Ferraris hyldest til den Italienske racerkører, Alex Zanardi som kæmper for sit liv
Copyright Ferrari


Alemanno fortæller videre, at Zanardi har fået foretaget en såkaldt kraniotomi i vågen tilstand – det vil sige et neurokirurgisk indgreb, hvor patienten er vågen, og hvor bestemte zoner i hjernen udsættes for elektriske impulser.

"Det drejer sig om at forbedre patientens livskvalitet", siger Alemanno."

Det er nok stadig for tidligt at udtale sig om, hvorvidt Zanardi kan komme sig helt efter ulykken i juni sidste år. Men Zanardi har det med at kæmpe sig tilbage til livet:

Zanardi mistede som bekendt begge ben i en racerulykke i 2001 på Lausitzring i Tyskland. Derefter vendte han tilbage til motorsport og kørte bl.a. DTM.

Alex Zanardi Alex Zanardi
Copyright BMWblog


Desuden har Zanardi i alt vundet 4 guldmedaljer ved de paralympiske lege i 2012 i London og 2016 i Rio de Janeiro.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Leclerc testet positiv for corona Albon i Ferrari »