Disse kørere er pressede i 2021 - Del 1/2

BMF1 har kigget nærmere på, hvilke kørere, der er under pres forud for 2021-sæsonen.

Valtteri Bottas under W11 shakedown . Copyright Mercedes AMG

Af: Simon Kraglund (sk@bmf1.dk) d. 13/1 2021 klokken 19:01

Hvis alt går efter planen tages der hul på en ny sæson om få måneder. Vi giver her vores bud på, hvilke kørere, der skal levere for at fortsætte i motorsportens kongeklasse efter 2021.

Alfa Romeo Racing portrætter 2020. Antonio GiovinazziAlfa Romeo Racing portrætter 2020. Antonio Giovinazzi
Copyright Alfa Romeo


Antonio Giovinazzi:

For mange kom det som en overraskelse, at Giovinazzi fik lov til at fortsætte hos Alfa Romeo i 2021, men italieneren overbeviste Ferrari om at give ham endnu en sæson hos Alfa Romeo.

Det kan dog også godt blive italienerens sidste sæson i Formel 1, hvis han ikke gennembanker sin aldrende holdkammerat, Kimi Raikkonen.

Robert Shwartzman kører endnu en sæson i Formel 2, og hvis det lykkedes for russeren at vinde Formel 2-mesterskabet er han næsten garanteret et sæde i Formel 1 og en Ferrari-motoriseret bil.

En anden kandidat er Ferraris nuværende test- og reservekører, Callum Ilott, som sluttede toer i Formel 2 i 2020. Selvom han ikke kører i nogen motorsportsklasse i 2021, er der stadig en mulighed for, at Ferrari sætter ham ind i Alfa Romeo-bilen, hvis hverken Shwartzman eller hvis Giovinazzi ikke viser nok i 2021.

Ungarns Grand Prix 2020. Lewis Hamilton vinder løbet suverænt. Valtteri Bottas på podiet som treerUngarns Grand Prix 2020. Lewis Hamilton vinder løbet suverænt. Valtteri Bottas på podiet som treer
Copyright Mercedes AMG


Valtteri Bottas:

Finnen er også under et kæmpe pres i 2021. Bottas har stadig ikke for alvor formået at udfordre Hamilton om mesterskabet.

Da Hamilton blev smittet med corona, fik George Russell muligheden for at erstatte ham, og det udnyttede han nærmest til perfektion, da han slog Valtteri Bottas.

Russell er også væsentlig yngre end Bottas og derfor er der et større fremtidspotentiale i Williams-køreren, som kan få Russell i Mercedes-bilen i 2022.

Mercedes ved også godt, at Russell ikke kan fortsætte med at køre for Williams, da de primært ligger i bunden af feltet. Udover det er der intet, der tyder på, at Hamilton letter på speederen lige foreløbig, så Mercedes taber ikke det store, hvis de sætter Russell ind ved siden af Sir Lewis Hamilton.

Der vil så blive efterladt et sæde hos Williams, og der vil Bottas være den perfekte erstatning for den unge komet. Finnen kan dermed vende tilbage til Williams - samme hold, som Mercedes hentede ham fra i 2017.

Anden del følger..

OM SKRIBENTEN

Simon fra BMF1 Simon er forholdsvis ny på BMF1, og han har set Formel 1 siden 2005, så det er det meste af hans liv.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hvem vinder team-duellerne i 2021? Del 2/2 Alpine F1 præsenterer type A521 »