Endnu en McLaren chef forlader holdet

I sidste måned røg McLarens holdchef Eric Boullier ud, efter lang tid med fortsat nedtur for holdet. Nu forlader en af holdets øverste folk, Mansour Ojjeh, også, noget overraskende, den synkende skude.

McLaren Honda pitcrew-medlem . Copyright McLaren

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 7/8 2018 klokken 08:08

Det er længe siden, at der har været noget at smile over hos McLaren, der stadig ikke har haft en podieplacering, siden Kevin Magnussen i sit debutløb kom derop på 3. pladsen, som efterfølgende blev vekslet til en 2. plads.

Det til trods, er McLaren fortsat det næstmest vindende hold på gridden, kun overgået af Ferrari. Det er noget man er meget opmærksom på hos McLaren, hvorfor man også er meget fokuseret på at stoppe nedturen, så man ikke ryger længere ned.

Eric Boullier valgte officielt at forlade holdet af egen fri vilje, selvom det var tydeligt at han ellers ville modtage en fyreseddel hvis han ikke sagde op.

Men nu har en af de øverste i McLaren ledelsen, Mansour Ojjeh, der også ejer en stor del af holdet, valgt at forlade sin post, efter 30 år som en del af McLaren.

Ojjeh ejer via hans firma TAG Group, 15,9 % af McLaren. Han vil dog fortsætte sit arbejde i McLaren Group, hvorfor aktierne vil forblive på hans hænder.

Tidligere i år, købte den canadiske rigmand, Michael Latifi, der som den anden canadier Lawance Stroll, har en ambitiøs søn i motorsport, dog på nuværende kun i Formel 2, 10 % af McLaren, for intet mindre end 203 millioner £.
Latifi købte en del af de aktier, som McLaren havde købt tilbage, efter de smed Ron Dennis på porten.

Med afgangen af Ojjeh, er Mohammed bin Essa AL Khalifa nu alene i spidsen for hele koncernen McLaren, hvilket betyder, at det er ham Zak Brown nu vil referere direkte til.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Magnussen møder Wozniacki McLaren har to ledige sæder »