Det ternede flag i Canada

Når nu ikke løbet var et af de mest spændende, er det godt at der kom et andet interessant emne frem, da det ternede flag blev viftet på omgang 69, frem for på omgang 70 som det skulle have været.

Alonso tager det ternede flag . Copyright Ferrari Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 11/6 2018 klokken 10:06

Det skulle være en stor og god oplevelse, for super modellen Winnie Harlow, da hun fik æren af at vifte løbet i Canada af.

Men fejlkommunikation, betød at modellen viftede med flaget, en omgang for tidligt, hvilket betød at løbet efterfølgende blev erklæret slut efter 68 omgange, som reglerne foreskriver i tilfælde at et løb bliver flaget af tidligere end oprindeligt planlagt.

Normalt når et løb flages af, tidligere end planlagt, skyldes det uheld eller voldsom regn. Derfor er der reglen om den ene ekstra omgang tilbagesætning, hvilket i sin tid gav Giancarlo Fisichella hans første Formel 1 sejr, i Brasilien i 2003.

”Starteren, som også står for at flage løbet af, spurgte Race Control, om de var på sidste omgang og om det var nu de skulle flage løbet af,” forklarede Charlie Whiting efter løbet.

”I Race Control forstod man det ikke som et spørgsmål, hvorfor man svarede at de skulle vinke løbet af, når de kørte over stregen for sidste gang.”

”Fejlen har intet at gøre med, at det var en kendis der viftede løbet af,” understregede Whiting.

Løbets vinder, Sebastian Vettel, var ikke i tvivl om, at det var en fejl, så han holdt bare på i endnu en omgang, men slutteligt endte resultatet med at blive det, der var efter omgang 68, hvilket gav Kevin Magnussen en enkelt placering op, så han endte som nummer 13.