Derfor blev det Alonso og ikke Lundgaard

Flere iagttagere har kritiseret, at Renault så bort fra egne akademikørere og i stedet indgik kontrakt med veteranen Fernando Alonso. Teamchefen forklarer hvorfor.

Fernando Alonso og hans karikaturtegning . Copyright McLaren

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 9/7 2020 klokken 11:07

Onsdag sprang så den nyhed, som de fleste i forvejen havde set komme - at Renault genoptager forholdet med eksverdensmesteren Fernando Alonso, som fabrikken tidligere har fejret verdensmesterskaber med i 2005 og 2006.

Men verdensmesterskaberne blev hentet hjem for henholdvis fjorten og femten år siden, og meget brændstof er løbet igennem indsprøjtningssystemerne siden og ikke mindst teknologien er ændret dramatisk.

Med god ret kan man derfor spørge, hvorfor Renault vælger at bygge fremtiden op omkring F1-veteraner på bekostning af sine talentfulde juniorakademikørere, herunder Christian Lundgaard og Guanyu Zhou, som lige nu er de mest oplagte valg.

Ovennævnte spørgsmål blev stillet til Renault F1s teamchef og CEO, Cyril Abiteboul, i forbindelse med en videokonference efter offentliggørelsen af aftalen med Alonso. Og teamchefen kunne forklare, at beslutningen har noget med en vis pandemi at gøre.

Cyril Abiteboul fortæller Peter Hartig fra BMF1 om fremtiden for RenaultCyril Abiteboul fortæller Peter Hartig fra BMF1 om fremtiden for Renault
Copyright BMF1


“Det er et vigtigt spørgsmål, for jeg kan allerede nu se, at vores valg af Fernando kan opfattes som manglende interesse eller loyalitet over for vores eget projekt med Renault Sport Academy,” erkendte Abiteboul.

”Og det er det ikke. Det vil jeg gerne være ekstremt klar omkring.”

“Akademiets plan var at få en kører til Formel 1 i 2021. Og hvem ved, det kan sagtens blive en realitet.”

”Men lad os erkende, at vi i år har en krise, som har haft mange alvorlige sideeffekter, hvoraf den ene har været at udsætte sæsonstarten og dermed samtidig forsinke vores mulighed for at bedømme præstationen hos de to ældste kørere fra vores akademi, Guanyu Zhou og Christian Lundgaard.”

”Begge to har haft en ekstremt god weekend (Østrigs GP, red.). Især Zhou kunne have vundet løbet, og Christian var P4 i sit første løb, endda uden at have vintertestet.”

”Så vi er meget, meget seriøse over for Akademiet, meget seriøse over for disse to folk især, og planen vil fortsat være at se, hvordan de kan komme i Formel 1,” sagde Abiteboul.

Renault Sport Academy - nye kørere. Christian LundgaardRenault Sport Academy - Christian Lundgaard
Copyright Renault Motorsport


På pressekonferencen, som Fernando Alonso også deltog i, kom det frem, at en del af aftalen med eksverdensmesteren er, at han forpligter sig til at hjælpe de unge kørere ind i F1, når han endelig trækker sig helt ud fra motorsportens kongeklasse.

“Jeg er opmærksom på Renault Sport Academy og dens vigtighed for gruppen, og jeg kan ikke være mere enig med Cyril,” understregede Alonso.

“Jeg er klar over min opgave, ikke bare i bilen men også uden for bilen, hvad jeg skal hjælpe til med og give til Renault.”

“Jeg vil gøre mit bedste på banen, og jeg prøve at hjælpe teamet til at blive et mesterskabsteam.”

“Hvis det bliver med mig som kører, vil det være fantastisk. Hvis det bliver med en kommende, ung kører, vil jeg være lige så stolt,” lød det fra den kommende Renault-kører.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Rygte: Vettel tilbage til Red Bull Wolff: Hård kamp mod Red Bull »