Officielt: Alonso til Renault

Så kom den nyhed som det meste af Formel 1 har gået og ventet på, nemlig at en legende vender tilbage.

Flavio Briatore, RenaultF1,Fernando Alonso, Renault R26 og Renault holdet fejrer verdensmesterskabet . Copyright Getty Images

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 8/7 2020 klokken 13:07

Det har længe luret i kulissen, at der har været noget på færde i det franske F1-team. Teamet har længe gået og talt varmt om unge navne fra kørerakademiet, men nu slår teamet benene væk under alle.

Renault har officielt præsenteret den dobbelte F1-verdensmester, og Le Mans-vinder, Fernando Alonso i en pressemeddelse.

Den hurtige spanier har en lang fortid i Formel 1 med 314 grandprixer, 32 sejre og 97 podieplaceringer, men han valgte at tage et sabbatår fra motorsportens kongeklasse de sidste par år.

Det var netop dette samarbejde som stoppede Michaels Schumachers sejrsstime, da Renault og Alonso tog mesterskabet i 2005-06. Renault mener også, at Alonso er et vigtigt element i at sikre sig titlen igen.

Fernando Alonso, Renault R26. PodiumFernando Alonso, Renault R26. Podium
Copyright Renault


“Kontrakten med Fernando Alonso er en del af Renaults plan om at fortsætte sin forpligtelse til F1 og til at vende tilbage til toppen af feltet. Hans tilstedeværelse i vores team er et formidabelt aktiv på det sportslige niveau, men også for brandet, hvilket han er meget knyttet til. Styrken på det bånd der er mellem ham, holdet og fansene gør ham til et naturligt valg,” siger teamchef Cyril Abiteboul.

Alonso glæder sig også til at komme i raceren igen.

“Renault er min familie, mine inderste minder i Formel 1 med mine to verdensmesterskaber, men nu kigger jeg fremad. Det er en stor kilde til stolthed og med en enorm følelse, at jeg vender tilbage til teamet som gav mig chancen i starten af min karriere og som nu giver mig mulighed for at vende tilbage til det højeste niveau. Jeg har principper og ambitioner på linje med teamets projekt,” udtaler Fernando Alonso.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aston Martin bekræfter interesse for Vettel Rygte: Vettel tilbage til Red Bull »