Dengang Paul Hawkins kørte i havnen

BMF1 er i Monte Carlo i weekenden og her på hviledagen har vi fundet en af de sjove historier frem fra Monacos Grand Prix.

Monacos Grand Prix 2018 . Copyright Haas F1

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 25/5 2018 klokken 16:05

Året var 1965 og australske Paul Hawkins kørte dengang for et af Lotus-holdene. Hawkins kørte i en Lotus-Climax racer, sammen med Bob Anderson, der kørte i en Brabham-Climax racer.

Monaco
Copyright Manor Racing


Ligesom i dag, var bådene trukket væk fra kajen, i det absurde tilfælde at en racer flyver over hegnet i et uheld. For Hawkins, skete dette på den 79. omgang, og han endte dermed i vandet. Han var selv i stand til at komme ud af raceren og kunne derefter svømme i land.

Løbet var på i alt 100 omgange, men banens layout var næsten magen til i dag. Løbet blev vundet af Graham Hill, foran Lorenzo Bandini og Jackie Stewart.

I dag er hegnene højere og stærkere, så denne slags uheld ikke kan ske.

Pascal Wehrlein til Monacos GP
Copyright Sauber


I 1955 havde Alberto Ascari også et uheld hvor han var endt i havnen. Bare fire dage senere, den 26. maj, omkom Ascari i et uheld i en Ferrari på Monza-banen.

Paul Hawkins omkom (også) den 26. maj - men i 1969 på Oulton Park - det var en tid hvor det var meget almindeligt at der omkom kørere under Formel 1 løb.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Gasly må støtte sig til Hartleys data Stort jubilæum hos Red Bull »