Canadas F1-grandprix på vippen

Det er endnu ikke officielt, men meget tyder på, at Canadas Formel 1-grandprix får svært ved at blive afholdt rent praktisk den 14. juni i år. Der arbejdes dog på alternative løsninger.

Canadas Grand Prix 2019 . Copyright Williams F1 Team

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 30/3 2020 klokken 21:03

Egentlig skulle Canadas grandprix være det første Formel 1-løb, der ville blive kørt i denne sæson. Men nu bliver det nærmest praktisk umuligt at gennemføre.

Årsagen er, at Canadas regering netop har forlænget de strenge indrejsebestemmelser indtil udgangen af juni – og da løbet skal køres den 14. juni, kan det gå hen at blive et problem for både teams og tilskuere.

Det er i øjeblikket kun canadiske statsborgere og personer, som har en arbejdstilladelse, der må rejse ind i Canada. For Formel 1 betyder det rent praktisk, at alle Formel 1-medarbejdere og andre, der kan dokumentere et F1-relateret arbejde, skal have udstedt en arbejdstilladelse eller et arbejdsvisum i forbindelse med grandprixet.

Men hvad med tilskuerne?

En mulighed er at afholde løbet uden tilskuere og måske streame det, men spørgsmålet er, om det falder i god jord hos de mange fans, der savner et rigtigt Formel 1-løb med ægte motorsportsatmosfære og ditto stemning.

Som følge af corona-pandemien er det umuligt at spå om, hvornår eller om der overhovedet bliver kørt Formel 1-løb i år. Indtil videre er 8 af sæsonens i alt 22 løb blevet aflyst.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull ville smitte Max Verstappen med coronavir Mens vi venter - billeder fra Formel 1-oplevelser »