Yas Marina forlænger

Formel 1 har officielt bekræftet, at Abu Dhabis Formel 1 Grand Prix på Yas Marina banen, forbliver en del af Formel 1 kalenderen i mindst 9 år yderlige, med en kontrakt der løber til og med 2030.

Abu Dhabis Grand Prix 2018 . Copyright Ferrari

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 9/12 2021 klokken 14:12

Formel 1 har siden 2009, haft det afsluttende løb i Abu Dhabi, på Yas Marina circuit, hvilket har givet mulighed for en sæsonafslutning under varme himmelstrøg.

Selvom banen er anlagt i ørkenstaten Abu Dhabi, er det ikke ørken der er det første man tænker på, når man ser banen, der er placeret ud til havet og som man har anlagt en havn ved, der giver en Monaco-agtig stemning.

Yas MarinaYas Marina
Copyright BMF1


Løbene har ikke altid været lige underholdende, hvilket ledelsen for banen har taget konsekvensen af i år, ved at ændre på dens layout, så der skulle blive mulighed for tættere race.

I den kommende weekend, afsluttes 2021 sæsonen med et brag på banen, hvor Max Verstappen og Lewis Hamilton med lige mange point, skal have det hele afgjort.

Med en ny kontrakt på plads, der løber til og med 2030, vil Yas Marina fortsat blive afslutningsløbet, dette årti ud.

Pit walk i Abu DhabiPit walk i Abu Dhabi
Copyright BMF1

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull opdaterer Verstappens bil Abu Dhabis GP: Løbsoptakt »