Williams vinder sag mod ROKiT

Williams har, for anden gang, vundet en retssag mod deres tidligere titel-sponsor ROKiT, om manglende betalinger. ROKiT skal således betale mere end 200 millioner kroner til det hæderskronede, men trængte hold.

Steiermarks Grand Prix 2020 . Copyright Williams F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 6/1 2022 klokken 08:01

ROKiT tog over som titel-sponsor op til 2019 sæsonen, efter Martini havde trukket sig fra at sponsorere alle former for motorsport.

Det fik Williams til at skifte farve, fra hvid, til første år at kører med en lyseblå bemaling som i 2020 skiftede over til en kombination af blå og rød, der så aldrig blev kørt et løb med.

Aftalen lød oprindeligt på, at ROKiT skulle være titel-sponsor i 3 år, men allerede samme år, valgte ROKiT og Williams at forlænge aftalen, så den løb helt til 2023.

I 2020 ændrede Covid-19 dog på alt, hvilket fok ROKiT til at trække sig fra deres aftale med Williams, der således fik travlt med at finde nye sponsorer til at dække hullet.

Inden Williams familien valgte at sælge holdet, delvist udløst af de manglende millioner fra ROKiT, valgte man at sagsøge ROKiT.

En britisk domstol dømte ROKiT til at betale omkring 26,2 millioner £ til holdet, som direkte manglende betalinger, plus en bonus på omkring en million yderligere.

ROKiT valgte herefter, ikke at ville betale dette, da de ikke mente at en britisk domstol kunne dømme dem, hvilket sendte sagen videre til USA, hvor ROKiT hører hjemme.

Det er nu denne sag, som Williams også har vundet. Nu er det så bare spørgsmålet, om ROKiT har pengene til at betale Williams.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Breaking: Otmar Szafnauer forlader Aston Martin Er Formel 1 og F1-fans blevet giftige? »